Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παιχνίδια στις πλάτες των τυφλών

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων να θέσει το νυστέρι της εξυγίανσης μέχρι το κόκαλο». Αυτή την έκκληση απευθύνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (ΠΣΤ) στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση των 625 «τυφλών - μαϊμού» στη Ζάκυνθο, οι υποθέσεις των οποίων διερευνώνται.

Παρότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση, αξιοποιούν την εξαθλίωση για να στήσουν πελατειακούς μηχανισμούς και στη συνέχεια για να πετσοκόψουν επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις, η ΕΟΤ καλεί στην πραγματικότητα τον «δολοφόνο να διαλευκάνει το φόνο»! Σε μια φάση απίστευτης βαρβαρότητας η ΕΟΤ επιλέγει να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις μια κυβέρνηση που στέλνει αδίστακτα το λογαριασμό της καπιταλιστικής κρίσης στα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΟΤ και ο ΠΣΤ προτείνουν «την αυστηροποίηση του συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας και παροχής επιδομάτων». Προτείνουν αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την Κάρτα Αναπηρίας ή Λειτουργικότητας, την οποία θα προμηθεύονται τα άτομα με αναπηρία αναλόγως όχι της αναπηρίας τους, αλλά του κατά πόσο «λειτουργικά» είναι! Αντί να ζητά η Ομοσπονδία επέκταση των επιδομάτων και των συντάξεων που δίνονται με το σταγονόμετρο, σιγοντάρει την κυβέρνηση στις απάνθρωπες περικοπές. Ας πάρει θέση η ΕΟΤ: Θεωρεί τυφλό αυτόν που διαθέτει το 1/10 της όρασής του ή ταυτίζεται με τη θέση της κυβέρνησης ότι τυφλός είναι εκείνος που έχει το 1/20 της όρασης; Δικαιούται επίδομα ή όχι; Οι υπόλοιπες κουβέντες περί «τυφλών - μαϊμού» και διαφάνειας είναι εκ του πονηρού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ