Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Προσωρινός και συγκυριακός ο συμβιβασμός στην ΕΕ

-- Ολο και περισσότεροι μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες λένε ότι καθημερινά ανατρέπεται και αυτή καθαυτή η συμφωνία και ότι από τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ περισσότερο σε οικονομικό επίπεδο. Βλέπετε εκλογές;

-- Είπαμε ότι πρόκειται για μια ήπια χρεοκοπία που θα ακολουθήσει και νέο γύρο κουρέματος, μέχρι το 50%, και ότι πρόκειται για μια συμφωνία η οποία είναι προσωρινή, συγκυριακή. Νομίζω, όλα αυτά τα στοιχεία που ακολούθησαν και αυτά που ακούμε από τα επίσημα στόματα είναι ότι ο μηχανισμός της στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ πιθανό να μη λειτουργήσει από τη στιγμή που θα χρειαστεί να στηριχθεί η Ιταλία, η Ισπανία, ενώ στην πόρτα είναι και η Γαλλία η οποία έχει μεγάλο πακέτο ιταλικών ομολόγων. Από εκεί και πέρα όταν τα σημάδια της κρίσης βρίσκονται και στην αμερικανική οικονομία καταλαβαίνετε τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Επομένως, νομίζω ότι αυτή η συμφωνία για την Ελλάδα πολύ πιθανό να ακυρωθεί στην πράξη. Λέω είναι πολύ πιθανό. Μπορεί να ακυρωθεί μερικά και μπορεί να ακυρωθεί και εξ ολοκλήρου.

Για τις εκλογές. Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο Παπανδρέου, νομίζω όμως ότι οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν από την πλευρά των επιχειρηματικών ομίλων και της Ευρωζώνης την ανάγκη για συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στήριξη από διάφορες γνωστές φτερούγες που υπάρχουν μέσα στο Κοινοβούλιο. Επομένως, αν γίνουν εκλογές, και εμείς λέμε, αντί για δημοψήφισμα, πρέπει να γίνουν εκλογές, ο λαός πρέπει να σηματοδοτήσει ένα βαθύ ρήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Και αυτό σηματοδοτείται με αγώνες και πριν απ' όλα αλλά και με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Αυτό το λέμε, όχι γιατί μας ενδιαφέρει γενικά να ενισχυθεί το ΚΚΕ, και έχουμε το δικαίωμα να θέλουμε να δυναμώσουμε. Δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός το δυνάμωμα. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα γερό χαστούκι και κυρίως μια γερή ανάσα στην πάλη για να δυσκολευτούν να περάσουν τα μέτρα και για να φωτίσει ο ορίζοντας της ριζικής πολιτικής αλλαγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ