Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα μέτρα πίσω από το ευρωομόλογο

-- Υπάρχουν φωνές τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα για το λεγόμενο ευρωομόλογο και τις θεσμικές αλλαγές συνολικά στην ΕΕ. Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ;

-- Το ευρωομόλογο, η οικονομική διακυβέρνηση όπως λέμε, το υπουργείο Οικονομίας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα απατηλά μέτρα της διαχείρισης της κρίσης του καπιταλισμού. Ακόμα κι αν αυτά τα μέτρα έχουν μια αποτελεσματικότητα για το αστικό σύστημα, αυτή θα είναι ο πέλεκυς σε βάρος των λαών. Εμείς δεν υιοθετούμε τα φάρμακα της ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της διαχείρισης της κρίσης, πολύ περισσότερο που αυτά στρέφονται κατά των λαών. Το ευρωομόλογο μπορεί κάποια κράτη να το θέλουν και κάποια να μην το θέλουν, είναι η συνήθης διαμάχη ανάμεσα στα κράτη, ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για το ποιος θα κερδίσει περισσότερο ή για το ποιος θα χάσει λιγότερο.

Και μόνο που τσακώνονται ποιος είχε πρώτος την ιδέα του ευρωομόλογου, την είπε ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, και μόνο που γίνεται αυτή η συζήτηση είναι ένας αποπροσανατολισμός του λαού. Πίσω από το ευρωομόλογο θα υπάρχουν καινούρια μέτρα. Αφού λένε το εξής, απευθύνονται στην Ιταλία και στην Ισπανία που δεν έχουν μνημόνιο: Προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις τι είναι; Τα πιο αντιδραστικά και βάρβαρα μέτρα εναντίον του λαού. Και είναι και οικονομικά, και θεσμικά, και κατασταλτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ