Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει απόπειρα τρομοκράτησης εργαζομένων

Εντείνεται όλο και περισσότερο το χτύπημα του κλάδου και των εργαζομένων στα ΜΜΕ, εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Μια κρίση που έρχεται σαν αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ίδιας της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι του χώρου, όλων των ειδικοτήτων, πρέπει να ενοποιήσουν την πάλη τους διεκδικώντας κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών τους και να συνταχθούν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στους άλλους κλάδους, γιατί έχουν κοινά συμφέροντα απέναντι στο κεφάλαιο. Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό ταξικό αγώνα.

Με αφορμή την προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της Επιτροπής Αγώνα που έχει στηθεί στην εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου, που επιχειρεί η εταιρεία «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ», η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει:

«Η εργοδοσία της εταιρείας, θέλοντας να ανακόψει τη συνδικαλιστική δράση της Επιτροπής Αγώνα που αντιστάθηκε στην απαίτησή της για μείωση 20% των μισθών με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αλλά και σε όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθεί να επιβάλει (διαθεσιμότητα, απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, μαύρη εργασία, κ.ά.), επιχειρεί, με την αποστολή προβοκατόρικης επιστολής στο μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θ. Βογιατζή, δημοσιογράφο της εφημερίδας "ΘΕΣΣΑΛΙΑ", ζητώντας του να ενημερώσει την εταιρεία αν ο ίδιος έχει επικοινωνία με τραπεζικά ιδρύματα, να "φορτώσει" τα πιθανά προβλήματα χρηματοδότησης της εταιρείας στους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες των εργαζομένων.

Η τακτική αυτή της εργοδοσίας δεν είναι καινούρια. Το έργο το έχουμε ξαναδεί! (ΜΕΤΚΑ, Συνδικάτο Εργ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, ναυτεργάτες, κ.ά.). Η εργοδοσία θέλοντας να διχάσει τους εργαζόμενους και να σταματήσει τους οργανωμένους ταξικούς αγώνες, καθώς επίσης και τη διευρυνόμενη επιρροή του ΠΑΜΕ και του ταξικού κινήματος, προβάλλει το αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό ιδεολόγημα ενοχοποίησης των εργαζομένων ότι για τη δήθεν αρνητική οικονομική κατάσταση της εταιρείας φταίνε οι εργαζόμενοι, που αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ασκεί τρομοκρατία για να αποδεχτούν την παραπέρα εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχοντας στην υπηρεσία το αντεργατικό - αντιλαϊκό θεσμικό οπλοστάσιο που έχουν δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΕΕ.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντικρούσουν αυτά τα αντεργατικά ιδεολογήματα. Στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ. Αυτή η ανάπτυξη συντελέστηκε με τη βαθιά εκμετάλλευση των εργαζομένων, με τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους, με αύξηση της ανεργίας, με χιλιάδες εργατικά ατυχήματα, με μειώσεις μισθών, με σάρωμα ασφαλιστικών κατακτήσεων και με τεράστια κεφάλαια με τα οποία γέμισε τις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών το αστικό κράτος.

Οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη, η γιγάντωση των μονοπωλίων, η θεσμοθέτηση ελευθεριών για την κίνηση του κεφαλαίου (Συνθήκη του Μάαστριχτ, που στήριξαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) είναι που γέννησαν και γεννούν την οικονομική κρίση. Σήμερα στο βωμό του ανταγωνισμού και στο κυνήγι του κέρδους προωθείται η πιο βάρβαρη εργατική πολιτική την οποία θέλουν να αξιοποιήσουν και οι "Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ". Στην πολιτική αυτή οφείλεται και η απαράδεκτη προβοκατόρικη ενέργειά τους να συκοφαντήσουν τους αγώνες των εργαζομένων, που το επόμενο χρονικό διάστημα, και στα ΜΜΕ, πρέπει να δυναμώσουν και να αποκτήσουν πολιτικό περιεχόμενο ενάντια στα συμφέροντα της εργοδοσίας με προοπτική έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, έτσι ώστε τον πλούτο που παράγεται σ' αυτόν τον τόπο να τον απολαμβάνουν αποκλειστικά οι παραγωγοί του, οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ