Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Διαγκωνίζονται αντιλαϊκά

Σε δικομματικό διαγκωνισμό για το ποια κυβέρνηση προώθησε πιο αποτελεσματικά τη «μείωση του Δημοσίου και την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων υπηρεσιών», επιδόθηκαν χτες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Την αντιπαράθεση πυροδότησαν οι καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, για «ίδρυση νέων φορέων στο Δημόσιο και διόγκωση του κράτους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», με τον Θ. Πάγκαλο να απαντά, κάνοντας λόγο για «κατά συρροήν ψέματα και συνεχή παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού».

Στο φόντο των σχεδιασμών της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η επίθεση της ΝΔ δίνει χέρι βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσει τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του. Είναι ενδεικτικό ότι στις δηλώσεις του ο Θ. Πάγκαλος, αφού επιτίθεται στη ΝΔ για «ψευδείς αριθμούς», στη συνέχεια σημειώνει: «Η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Καταργήσεων και Συγχωνεύσεων Φορέων του Δημοσίου Τομέα πρότεινε την κατάργηση ή συγχώνευση των περισσότερων εκ των οργανισμών που πρότεινε η ΝΔ».

Απαντώντας ο Γ. Μιχελάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση και τον Θ. Πάγκαλο «για το γεγονός ότι, ενώ πριν ένα χρόνο εξήγγειλε την κατάργηση μιας σειράς φορέων του Δημοσίου», δεν προχώρησαν, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να επιταχύνει το αντιλαϊκό της έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ