Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Επίσκεψη του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών

ΧΑΡΤΟΥΜ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Μετά την επίσκεψή του στο (βόρειο) Σουδάν όπου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη χορήγηση άτοκου δανείου 15,6 εκατ. δολαρίων στο Χαρτούμ και συμφωνίες για την εκμετάλλευση τριών πετρελαϊκών κοιτασμάτων, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γιανγκ Τζιετζί, μετέβη χτες και στο ανεξάρτητο Νότιο Σουδάν, επιδιώκοντας την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Σε κάθε αφορμή, ο Κινέζος αξιωματούχος, που είναι ο πρώτος που επισκέπτεται το ανεξάρτητο Νότιο Σουδάν, σημείωσε την ανάγκη καλών σχέσεων γειτονίας ανάμεσα σε σουδανικό βορρά και νότο, επισημαίνοντας πως το Πεκίνο θέλει να υποστηρίξει αμφότερες τις χώρες και να τις βοηθήσει στην ανάπτυξη των πετρελαϊκών βιομηχανιών τους.

«Επιθυμούμε καλές σχέσεις σε τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευαστικές υποδομές, η πετρελαϊκή παραγωγή», σημείωσε ο Τζιετσί στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, Τζούμπα, έπειτα από τη χτεσινή συνάντησή του με τον ηγέτη της νέας ανεξάρτητης χώρας, Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίτ.

Ο Κινέζος υπουργός πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το Πεκίνο είναι πρόθυμο να δώσει αμέριστα τη βοήθειά του στο σουδανικό λαό ώστε να συμβάλει στην άνοδο του βιοτικού του επιπέδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ