Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η διέξοδος στη λαϊκή συμμαχία

Η μικρομεσαία αγροτιά βιώνει όλο και πιο έντονα τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, του μνημονίου και των νόμων της ελεύθερης αγοράς και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οδηγούνται στην καταστροφή. Το κόστος παραγωγής έφτασε στα ύψη και οι τιμές έπιασαν πάτο. Οι μικρομεσαίοι αγρότες παράγουν αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν καν εισόδημα είτε γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν την παραγωγή τους, επειδή την ίδια στιγμή γίνονται μαζικές εισαγωγές ομοειδών προϊόντων και η παραγωγή τους μένει στα αζήτητα, είτε γιατί εξαναγκάζονται να πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές, που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.

Το αποτέλεσμα είναι να οδηγούνται στην υπερχρέωση και να βρίσκονται σε απόγνωση. Πολλές χιλιάδες καταχρεωμένοι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι, στην κυριολεξία, στον αέρα και κινδυνεύουν όχι μόνο να βγούνε εκτός παραγωγής, αλλά να χάσουν τα χωράφια τους, τα σπίτια τους, το βιός τους και να καταλήξουν άνεργοι και απόκληροι. Η εφαρμοζόμενη πολιτική τούς καταστρέφει και θέλει να τους σβήσει από το χάρτη για να μείνουν μόνο οι μεγάλοι παραγωγοί, οι οποίοι θα παράγουν προς όφελος των μονοπωλίων.

Η λύση είναι η ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας, ο κοινός αγώνας των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με τους εργατοϋπάλληλους, μικροεπαγγελματίες, τα ριζοσπαστικά μέτωπα και οργανώσεις της νεολαίας και των γυναικών, για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία. Ο δρόμος αυτός προετοιμάζεται με τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες, με τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης, που εμπνέουν μαχητική αισιοδοξία και δίνουν προοπτική. Οι αγώνες θα έχουν προοπτική, όταν ο στόχος θα είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας και μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο της Λαϊκής Εξουσίας και Λαϊκής Οικονομίας.


Κ. Δ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους (2019-06-15 00:00:00.0)
Για την επέτειο του Κιλελέρ (2019-03-07 00:00:00.0)
Μονόδρομος η αντίσταση (2013-02-06 00:00:00.0)
Δεν έχει όριο η ξεφτίλα της ΠΑΣΕΓΕΣ (2011-03-30 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των αγροτών (2011-02-19 00:00:00.0)
Εμπαιγμός με «αγροτικά καλάθια» (2010-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ