Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Ξεκίνησαν χτες οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο

Με καταθέσεις στεφάνων σε σημεία της πόλης όπου εκτελέστηκαν αγωνιστές από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους προδότες, ξεκίνησαν χτες οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες του Μπλόκου της Κοκκινιάς το 1944. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Παράρτημα Κοκκινιάς της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ.

Στις 6 το απόγευμα, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και κάτοικοι της Κοκκινιάς συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου από όπου και ξεκίνησαν οι καταθέσεις στεφάνων και ολοκληρώθηκαν στη μάνδρα του Μπλόκου με κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμό από εκπρόσωπο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Το Μπλόκο» του Αδωνι Κύρου. Την ταινία προλόγησε η Δέσποινα Παπασαράντου, από την ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, η οποία αναφέρθηκε και στο ιστορικό του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Νίκος Μαυροκέφαλος, γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ και η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ και πρώην δήμαρχος Νίκαιας.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 10 π.μ., στο χώρο της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944. Θα γίνει ομιλία εκπροσώπου του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, κατάθεση στεφάνων, πορεία στο χώρο του κοινοτάφιου του 3ου Νεκροταφείου και προσκλητήριο νεκρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ