Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Πίσω στο ... 2001!

Σε επίπεδα περίπου του ...2001 κινούνται οι νέες παραγγελίες που δόθηκαν προς τις βιομηχανίες της χώρας τον περασμένο Ιούνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Μπορεί να είναι αλήθεια ότι ο δείκτης που αφορά τη Βιομηχανική Παραγωγή και ειδικότερα τους κλάδους της μεταποίησης να εμφανίζουν πτώση και πριν από το 2009, όταν επίσημα η χώρα μπήκε στη φάση της οικονομικής κρίσης, ωστόσο τα ποσοστά της μείωσης των νέων παραγγελιών είναι ιδιαίτερα υψηλά, τόσο που σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες προδικάζουν τις παραπέρα πτωτικές τάσεις στη βιομηχανική παραγωγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιούνη παρουσίασε μείωση κατά 5,5% συγκριτικά με τον Ιούνη του 2010, ενώ ο ίδιος δείκτης πέρσι είχε εμφανίσει αύξηση 5,2%, σε σχέση με τον Ιούνη του 2009.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκάμηνου που καλύπτει την περίοδο Ιούλη 2010 - Ιούνη 2011, παρουσίασε αύξηση 4,4% σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Ιουλίου 2009 - Ιουνίου 2010.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία κατά 5,5% τον Ιούνη, προκύπτει από τις μεταβολές των δεικτών για τις επιμέρους αγορές που υπολογίζει η ΕΛΣΤΑΤ και συγκεκριμένα:

Από την μείωση του Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εγχώριας Αγοράς κατά 17,1% και ταυτόχρονα από την αύξηση του Δείκτη Νέων Παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 8,6%.

Σε ό,τι αφορά το στοιχείο για την αύξηση των παραγγελιών προς το εξωτερικό, το 8,6% οφείλεται στην αύξηση των νέων παραγγελιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 8,3% και των παραγγελιών εκτός Ευρωζώνης κατά 12,9%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ