Κυριακή 21 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πραγματικότητα αντεστραμμένη

Την ώρα που για τη νέα σχολική χρονιά η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και επιδείνωση των όρων μάθησης για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, με λιγότερα σχολειά, με χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς που θα δουλεύουν με ακόμα χειρότερους όρους, με ένα σωρό κενά και ελλείψεις και με την κεντρική φιλοσοφία του εκπαιδευτικού συστήματος και του περιεχομένου της μόρφωσης υποταγμένα στις ανάγκες του επιχειρηματικού κέρδους και του κεφαλαίου, η κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί.

Μετά τις προχτεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου, που ερμήνευσε ως «αναβάθμιση» τη μείωση των εκπαιδευτικών και το πετσόκομμα των κονδυλίων για την Παιδεία... «ο εξορθολογισμός του ανθρώπινου δυναμικού και των πόρων που διαθέτουμε δεν αντιτίθεται, αλλά συνδέεται άρρηκτα με την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης που προωθείται μέσα από τις καινοτόμες δράσεις του υπουργείου», είπε χτες και συμπλήρωσε το σκηνικό της νέας χρονιάς: «...τα βασικά βιβλία θα είναι στα σχολεία και μέσα στις πρώτες εβδομάδες θα έρθουν όλα», ενώ τόνισε ότι θα χρειαστεί τα παιδιά να τυπώσουν, από μόνα τους, κάποια βιβλία από το ίντερνετ! Και καταφεύγοντας σε ευχολόγια είπε: «θέλω να πιστεύω, ευελπιστώ, ότι θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα»...

Τέτοια και ακόμα χειρότερα επιφυλάσσει η φιλομονοπωλιακή πολιτική για την Παιδεία. Με ευχολόγια δεν συγκαλύπτονται οι ευθύνες που φέρει ατόφιες η κυβέρνηση για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί στη μόρφωση, για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και τη μόρφωση πολλών ταχυτήτων, για την επιβολή και καθιέρωση όλων όσα απαιτεί το κεφάλαιο για τη διαιώνιση της κερδοφορίας του, για φθηνούς, ημιμαθείς και υποταγμένους εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ