Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πολύνεκρες επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Περισσότεροι από 100 νεκροί, φερόμενοι ως μαχητές της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, είναι το αποτέλεσμα της «νέας στρατηγικής στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, την περασμένη βδομάδα.

Η «νέα στρατηγική» τέθηκε σε εφαρμογή μετά την ενέδρα που έστησαν αντάρτες του Κουρδικού Αυτονομιστικού Κόμματος (ΡΚΚ) σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώνοντας 12 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας. Από την προηγούμενη Τετάρτη ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές, η εισβολή στο βόρειο Ιράκ και οι βομβαρδισμοί με στόχους τα «ασφαλή καταφύγια» και τις «βάσεις των ανταρτών», ενώ το τουρκικό πυροβολικό έπληξε 168 στόχους στην περιοχή πριν από την επιχείρηση από αέρος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν σκοτωθεί 90 με 100 αντάρτες και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 80. Εντούτοις ανακοίνωση του ΡΚΚ, σύμφωνα με το CNN Turk, αναφέρει ότι κατά τις επιχειρήσεις δεν έχουν σκοτωθεί αντάρτες, ενώ οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αντιδράσει στις καταγγελίες των κουρδικών αρχών του βόρειου Ιράκ που καταδικάζουν τις επιχειρήσεις, αφού τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών την Κυριακή σκοτώθηκαν όλα τα μέλη μιας επταμελούς οικογένειας.

Οι επιχειρήσεις συνιστούν πολεμική κλιμάκωση της σύγκρουσης της Τουρκίας με τους Κούρδους αντάρτες, καθώς οι μάχες είναι συνεχείς και εξελίσσονται στις πλέον πολύνεκρες και επικίνδυνες από το 1984.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ