Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Στηρίζει τους εργαζόμενους των «Θεσσαλικών Εκδόσεων»

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των ΜΜΕ, καθώς και στα Σωματεία του χώρου να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους των «Θεσσαλικών Εκδόσεων ΑΕ», απευθύνει με ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, σημειώνοντας ότι «η επίθεση της εργοδοσίας των "Θεσσαλικών Εκδόσεων ΑΕ" στο τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι προκλητική και αφορά όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στον Τύπο και το Χαρτί και όχι μόνο».

Η εργοδοσία των «Θεσσαλικών Εκδόσεων» έχει αναγκάσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις του μισθού κατά 20%, προχώρησε σε διαθεσιμότητες, απρόκλητες και αδικαιολόγητες μεταθέσεις, απειλές απολύσεων κ.ά., ενώ οφείλει δεδουλευμένα 2 έως και 3,5 μηνών σε πολλούς εργαζόμενους.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου σε ανακοίνωση εκφράζει τη συμπαράσταση και την πλήρη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου τους, που «αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση της εργοδοσίας, η οποία με απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία θέλει να ισοπεδώσει τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Τονίζει, δε, ότι οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο τους δεν πρέπει να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τα δικαιώματά τους, με ενότητα και αγώνα να αποκρούσουν τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και σταθερά να απαιτήσουν από την εργοδοσία των «Θεσσαλικών Εκδόσεων την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ στον Επαρχιακό Τύπο, την απομάκρυνση των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων και την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες για να βοηθηθούν στον αγώνα τους οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους στις «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ».

«Η επίθεση της εργοδοσίας στις "Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ" δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Είναι στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου, που εκφράζεται στον κλάδο μας και γενικότερα με στόχο το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, να φορτωθούν τα βάρη και τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στηρίζεται από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ανοίγει το δρόμο και διαμορφώνει τις συνθήκες γι' αυτή την αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται, «εγκληματικές είναι οι ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος στο πέρασμα της αντεργατικής θύελλας παρά τις δήθεν αγωνιστικές τουφεκιές και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει, κανέναν δεν πρέπει να ξεγελούν. Στόχο έχει τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και την εκτόνωση της οργής για να διευκολύνει το πέρασμα της αντεργατικής επίθεσης, για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την εργοδοτική επιθετικότητα στη Φθιώτιδα (2011-10-25 00:00:00.0)
Καταγγέλλει απόπειρα τρομοκράτησης εργαζομένων (2011-08-09 00:00:00.0)
Απέλυσαν εργαζόμενους γιατί δε δέχτηκαν μειώσεις μισθών (2011-03-25 00:00:00.0)
Απέλυσε συνδικαλιστή (2010-11-10 00:00:00.0)
Μειώσεις μισθών και ωραρίου ή απολύσεις (2010-07-31 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η «κυκλική» διαθεσιμότητα (2010-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ