Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κλιμάκωση των επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Το επόμενο βήμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι μία ευρεία χερσαία επιχείρηση στο ιρακινό Κουρδιστάν; Το ερώτημα αιωρείται καθώς χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών και ενδεχομένως χερσαίες επιχειρήσεις ήδη διεξάγονται, δεδομένης και της «συνεργασίας» της αυτόνομης κυβέρνησης των Κούρδων του Βορείου Ιράκ.

Οι επιχειρήσεις και κυρίως οι βομβαρδισμοί εναντίον στόχων των Κούρδων ανταρτών συνεχίζονται. Επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της στρατιωτικής επιθετικότητας, που τη βάπτισε «νέα στρατηγική εναντίον της τρομοκρατίας», με αφορμή την ενέδρα που έστησαν αντάρτες του ΡΚΚ σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στη νοτιοανατολική Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας 12 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Χτες το πρωί δύο Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου που τους μετέφερε στην επαρχία Χακιάρι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη, οι τουρκικές αρχές έσπευσαν να δείξουν ως υπεύθυνη την οργάνωση των Κούρδων αυτονομιστών. Τέλος, η Αγκυρα απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τη Βαγδάτη και την Ουάσιγκτον, ζητώντας την παράδοση 248 ανταρτών του ΡΚΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ