Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ολονύχτιες επιδρομές και απειλές από το Ισραήλ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Εξι νεκρούς συνολικά και περισσότερους από είκοσι τραυματίες άφησαν πίσω τους οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, κατά το τελευταίο 24ωρο, στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες διέκοψαν την άτυπη κατάπαυση του πυρός που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην ισλαμιστική «Χαμάς» που ελέγχει τη Γάζα και την ισραηλινή κυβέρνηση, την περασμένη Κυριακή. Οι επιδρομές ξεκίνησαν με τη δολοφονία ενός εκ των στρατιωτικών ηγετών της ισλαμιστικής «Τζιχάντ» μέσα στο αυτοκίνητό του στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, το πρωί της Τετάρτης.

Παλαιστίνιοι μαχητές απάντησαν με εκτόξευση ρουκετών, η οποία ακολουθήθηκε από νέες αεροπορικές επιδρομές, που, τελικά, σταμάτησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χτες. Κατά τις επιδρομές αυτές επλήγησαν στόχοι στην πόλη της Γάζας, στην Ντάιρ αλ Μπάλαχ και στην Μπέιτ Λαχίγια. Σκοτώθηκε ένα ακόμη στέλεχος της «Τζιχάντ», ο Ατίγια Μαχμούντ Μουκάτ, αλλά και τέσσερις ακόμη πολίτες, ο ένας μέσα σε σήραγγα στα σύνορα με την Αίγυπτο και ένας άλλος μέσα σε γυμναστήριο. Τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι, όλοι πολίτες, εκ των οποίων επτά παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Από την εκτόξευση περισσότερων από 19 ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος τραυματίστηκε ένα μωρό στην περιοχή της πόλης Ασκελον.

Η «Χαμάς» κατηγόρησε το Ισραήλ ότι υποσκάπτει την κατάπαυση πυρός προκαλώντας τις μικρότερες παλαιστινιακές οργανώσεις που πιέστηκαν από τη «Χαμάς» να αποδεχτούν την εκεχειρία αποδεικνύοντας ότι ουδέποτε θέλησε πραγματικά να την τηρήσει. Από την άλλη, συνεδρίασε εκτάκτως το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο Ασφαλείας, αργά το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς, όμως, να υπάρξει καμία ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ