Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΥΜΝΙΩΝ
Συγκέντρωση σήμερα για το στεγαστικό

Την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και της Νομαρχίας Εύβοιας για το στεγαστικό πρόβλημα του Γυμνασίου - Λυκείου Ελυμνίων, καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς του δήμου στη Βορειοκεντρική Εύβοια, οι οποίοι σήμερα κινητοποιούνται. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Το Γυμνάσιο - Λύκειο Ελυμνίων, αν και έχει κατασκευαστεί πριν πέντε χρόνια, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας (κατασκευασμένο σε μπαζωμένο πλάτωμα στην πλαγιά του βουνού), τοιχοποιίας και επιχρισμάτων. Τα προβλήματα αυτά οδήγησαν την προηγούμενη και νυν δημοτική αρχή να μην παραλάβει το έργο, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας έχει επιβάλει επανειλημμένα πρόστιμα στον εργολάβο - κατασκευαστή για κακοτεχνίες.

Ηδη, οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Ελυμνίων, μετά το τελευταίο συμβάν, όταν κατέρρευσε ο σοβάς της οροφής του κλιμακοστασίου (πριν 2 χρόνια είχε καταρρεύσει ολόκληρης αίθουσας) πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους για μια βδομάδα απαιτώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας. Μαζί τους τάχθηκαν ο σύλλογος γονέων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαιτώντας την επίσπευση των διαδικασιών διενέργειας και σύνταξης στατικής μελέτης του κτιρίου που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο «δημοσίευσης διαγωνισμού».

Ολο αυτό το διάστημα, των πέντε χρόνων, το υπουργείο Παιδείας κωφεύει σε όλες τις διαμαρτυρίες, ενώ στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, οι αρμόδιοι υπουργοί δε δίνουν απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ