Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Εκφράζει έντονες ανησυχίες

«Ο βομβαρδισμός της Σερβίας, της Βοσνίας και του Κόσσοβου υπήρξε άδικος και βάρβαρος για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Τα τραγικά αποτελέσματα από τις βόμβες του απεμπλουτισμένου ουρανίου άρχισαν από τώρα να γίνονται ορατά. Το έγκλημα δυστυχώς δεν είναι στιγμιαίο αλλά διαρκές». Τα παραπάνω υπογραμμίζουν, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, στο ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποίησαν στις 22 Γενάρη, σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Στο ψήφισμά τους τα μέλη του ΔΣ, υπογραμμίζουν ότι ο ελληνικός λαός από την αρχή αντέδρασε για τον πόλεμο αυτό και πολλοί ήταν εκείνοι που προέβλεψαν τις ολέθριες συνέπειες. Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι την ευθύνη τη φέρνουν το ΝΑΤΟ και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συμφώνησαν στους βομβαρδισμούς και έσπειραν το φόβο και τον τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, αναφέρεται στο ψήφισμα, καταδικάζει για μια ακόμη φορά τις ενέργειες αυτές του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων ηγετών και εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, στην υγεία των Ελλήνων στρατιωτών που εδρεύουν στην περιοχή, καθώς και για την υγεία των Ελλήνων σπουδαστών που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ