Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Στυγνό έγκλημα

Στυγνό έγκλημα που αναδεικνύει τη βαρβαρότητα της αποκαλούμενης διεθνώς, νέας τάξης, χαρακτηρίζουν την επιδρομή του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία με «ανθρωπιστικές» βόμβες, σε ομόφωνο ψήφισμά τους, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασής του το ΔΣ, στις 17 Γενάρη, συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα: «Το πρόβλημα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, στην πρώην Γιουγκοσλαβία». Οι δημοτικοί σύμβουλοι στο κείμενό τους, μεταξύ άλλων διαπιστώνουν ότι η επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία συνεχίζεται, με τις τρομακτικές συνέπειες της τεράστιας καταστροφής που προκλήθηκε από τα πυρηνικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν. Επισημαίνουν, παράλληλα ότι η σειρά των απωλειών στρατιωτών και πολιτών, που έχασαν τη ζωή τους έχοντας εκτεθεί στη ραδιενέργεια και που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές σε όλη τους την έκταση, αποκαλύπτει τις πραγματικές διαστάσεις της καταστροφής.

Συγχρόνως, τονίζουν ότι οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης φέρουν γι' αυτό τεράστιες ευθύνες. Τώρα, επισημαίνουν, αντιλαμβάνεται η ανθρωπότητα, πιο φανερά, το πραγματικό νόημα αυτής της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισαν ομόφωνα να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους προς την ελληνική κυβέρνηση, για την παραπλάνηση επί αρκετό καιρό του ελληνικού λαού, σχετικά με τους κινδύνους που έχουν δημιουργηθεί από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, λόγω της χρησιμοποίησης βομβών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την αμερικανική κυβέρνηση.

Επίσης ζητούν την απεμπλοκή της στρατιωτικής μας δύναμης από το Κόσσοβο και τον άμεσο επαναπατρισμό των Ελλήνων στρατιωτών, καθώς και τον άμεσο επαναπατρισμό των Ελλήνων φοιτητών και την εγγραφή τους στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε νέες πολεμικές επιχειρήσεις, δεδομένου, όπως τονίζεται στο ψήφισμα, ότι το στρατιωτικό δόγμα της Ελλάδας είναι και πρέπει να είναι αμυντικό. Τέλος, ζητούν την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με επιβάρυνση των κυβερνήσεων που πήραν μέρος στον πόλεμο, καθώς και την τιμωρία των υπευθύνων από τα διεθνή δικαστήρια, γι' αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ