Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΡΟΥΣΙ
Βήματα για τη δημιουργία Ενωσης Γονέων

Δε λειτουργούσε για 9 χρόνια! 

Ενα σημαντικό βήμα για τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Αμαρουσίου, έγινε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, προχτές το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου δημοτικού σχολείου της πόλης, όπου και αποφάσισαν να προχωρήσουν τη διαδικασία για τη δημιουργία Ενωσης Γονέων στα πλαίσια του δήμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων του 8ου και 16ουΔημοτικού και του 16ου ΤΕΕ Αμαρουσίου και συμμετείχαν σ' αυτή περίπου 30 Σύλλογοι Γονέων. Πρωταρχικό μέλημα ήταν η δημιουργία - επαναλειτουργία της Ενωσης Γονέων, η οποία έχει πάψει να υφίσταται από το 1992. Γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η πολιτική της δημοτικής αρχής, η οποία μεθοδικά παραγκώνισε τους γονείς και τους απέκλεισε από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

Την ανάγκη για λειτουργία της Ενωσης, επισήμανε η Βάνα Τζιαντζή, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη. «Οι γονείς ειδικά το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν διαφορετικά το θέμα του σχολείου. Το τι θα εισπράξει το παιδί στο σχολείο, πώς θα το αφομοιώσει, κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια κοινωνία θα ζήσουν, είναι μερικά από αυτά που εντείνουν την αγωνία μας. Οι Σύλλογοι Γονέων, η Ενωση έχουν ρόλο θεσμικό και πρέπει να το διεκδικούν και να τον εφαρμόζουν όσο καλύτερα γίνεται. Η Ενωση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για το πώς ο δήμος θα αντιμετωπίζει τα σχολεία και τη μάθηση και πώς η πολιτεία βλέπει το ζήτημα της εκπαίδευσης», είπε στους γονείς η Β. Τζιαντζή. Και αφού τόνισε ότι σκοπός της Ενωσης δεν είναι η καρέκλα, αλλά η παιδεία, έδωσε κάποιες διευκρινιστικές απαντήσεις και οδηγίες, προκειμένου να λειτουργήσει μετά από εννέα χρόνια και πάλι η Ενωση.

Αφού συζητήθηκαν μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο, συμφωνήθηκε να γίνει την επόμενη Δευτέρα Γενική Συνέλευση των εκλεγμένων αντιπροσώπων για την Ενωση Γονέων, με στόχο την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ