Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις κεραίες

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Περιστερίου, αύριο στο Μενίδι. Σε κατάληψη σχολεία του Βόλου

Συγκέντρωση καταδίκης για την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Περιστέρι διοργανώνουν σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Δημαρχείο, φορείς της πόλης. Εκείνη την ώρα θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο όπου οι φορείς θα παρέμβουν και θα απαιτήσουν άμεσα να δοθούν λύσεις καταγγέλλοντας την ανάλγητη πολιτική της δημοτικής αρχής. Στη συγκέντρωση καλούν όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», οι Σύλλογοι Γονέων, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης, η Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Ιεροθέου - Κηπούπολης, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης.

«Τέρμα πια τα λόγια τα μεγάλα. Οι κεραίες σκοτώνουν τα παιδιά μας. Ξεσηκωθείτε», επισημαίνουν οι φορείς σε σχετικό κάλεσμα, ενώ αναφέρονται και σε πρόσφατες μελέτες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, διεθνούς εγκυρότητας Επιστημονικά Περιοδικά, μελέτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Πειραιά που αποδεικνύουν το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν όλοι από την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές.

Κινητοποιήσεις σε Μενίδι και Βόλο

Σε κινητοποίηση προχωρούν και οι Σύλλογοι Γονέων, των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Μενιδίου που εδώ και μια βδομάδα αντιδρούν για την παράνομη εγκατάσταση κεραίας που βρίσκεται πολύ κοντά στα σχολεία στην οδό Πάρνηθος 9, και η οποία ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία αφού οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει να την καμουφλάρουν. Εκτός από αυτά τα σχολεία, συμμετέχουν και άλλα σχολεία που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, αφού η περιοχή επιβαρύνεται με εφτά συνολικά κεραίες. Ετσι οι γονείς προχωρούν αύριο Πέμπτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών όπου θα τεθεί συνολικά το πρόβλημα. Προηγούμενα θα συναντηθούν στις 11.00 στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα μεταφερθούν με λεωφορεία του δήμου. Σημειώνουμε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από πρόταση της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου» στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε αποδεκτή και από τις άλλες παρατάξεις, ενώ η δημοτική αρχή προχωράει και σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρίας.

Σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν οι μαθητές των Γυμνασίων της συνοικίας Καραγάτς στο Βόλο, απαιτώντας την απομάκρυνση κεραίας της COSMOTE που βρίσκεται στην περιοχή. Συγκεκριμένα κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές του 3ου και 6ου Γυμνασίου. Επίσης σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου. Οπως καταγγέλλουν οι μαθητές, η κεραία εγκαταστάθηκε στο κτίριο του ΟΤΕ, σε απόσταση 200 μέτρων από τα σχολεία, κατά παράβαση του νόμου, γεγονός που ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για την υγεία τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (2017-10-12 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση για τα προβλήματα των σχολείων (2017-10-11 00:00:00.0)
Αγανάκτησαν με την... προσωρινή διπλοβάρδια (2012-09-22 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην αυταρχική δίωξη της διευθύντριας (2005-12-20 00:00:00.0)
Να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας (2003-10-15 00:00:00.0)
Κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο σχολείο (2000-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ