Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που έβαλλε εναντίον του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, και το ΚΚΕ η μονή φωνή που τάχθηκε κατά των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και του ΥΠΕΘΟ για το θέμα του χρηματιστηρίου, χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Η συζήτηση της πρότασης θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο οπότε τα μεσάνυχτα θα γίνει η προβλεπόμενη ονομαστική ψηφοφορία για την αποδοχή η όχι της πρότασης. Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας έχουν ανασταλεί όλες οι άλλες εργασίες της Βουλής και έτσι σήμερα δε θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που οδήγησαν στο μετοχικό κεφάλαιο των μεγάλων εταιριών τις καταθέσεις των μικροεπενδυτών, επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Καταδίκασε όμως παράλληλα και την πολιτική στήριξη που παρείχε σε αυτή την πορεία η ΝΔ, ενώ σήμερα επιδιώκει να οδηγήσει τους επενδυτές σε νέες παγίδες, μιλώντας για την ανάγκη θεσμικής θωράκισης του χρηματιστηρίου.

Τη θέση του ΚΚΕ, άλλωστε επιβεβαίωσαν χτες οι τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ που χαρακτήρισαν το ΧΑΑ «εργαλείο ανάπτυξης», ζητώντας άμεσα την αλλαγή του θεσμικού του πλαισίου. Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, παίζοντας το παιγνίδι των εντυπώσεων επέρριψε στην ομιλία του ευθύνες στη ΝΔ για δημιουργία αναταραχής στη χρηματαγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ