Τετάρτη 31 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Η ΝΔ ρίχνει το χρηματιστήριο!

Δίνοντας συνέχεια στη φραστική όξυνση γύρω από την πτώση του Χρηματιστηρίου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε παρέμβασή του στη συζήτηση κατηγόρησε τη ΝΔ ως υπεύθυνη για την πτώση των τιμών των μετοχών.

Ο Γ. Παπαντωνίου ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ ακολουθεί μία «ανίερη υπονομευτική πολιτική για να ρίξει το χρηματιστήριο προκειμένου να πλήξει την κυβέρνηση», επειδή δε βρίσκει να πει τίποτα για τη συνολικά πετυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Κατήγγειλε τη ΝΔ για αυτήν την πολιτική της και διαβεβαίωσε τη Βουλή ότι θα παραμείνει στη θέση του, αφού όπως είπε «η οικονομική πολιτική με τη δική μου ευθύνη θα συνεχίσει στηρίζοντας το χρηματιστήριο».

Ο υπουργός είπε ότι η ΝΔ έχει «ερεθιστεί» από τις επιτυχίες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως η πτώση του πληθωρισμού και η ένταξη στην ΟΝΕ. Η ένταξη στο ΕΥΡΩ είπε δεν ήταν θέμα «αυτόματου πιλότου», όπως ισχυρίστηκε η ΝΔ, αλλά μακροχρόνιας προσπάθειας, καθώς η Ελλάδα κάλυψε σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ τριπλάσια απόσταση.

Για να διαφημίσει τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης επικαλέστηκε εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που λένε ότι η Ελλάδα έχει τις καλύτερες από ποτέ προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της. Επανέλαβε τα περί χαμηλού πληθωρισμού, πλεονασματικού προϋπολογισμού και υψηλής ανάπτυξης, λέγοντας ότι αυτά δεν είναι λόγια της κυβέρνησης αλλά έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ μέσα από το πρόγραμμα σύγκλισης.

Ο Γ. Παπαντωνίου είπε ότι και χρηματιστήρια άλλων χωρών (Βέλγιο, Αυστρία, Ελβετία) σημείωσαν ανάλογη πτώση με αυτό της Ελλάδας, αλλά σε αυτές η αξιωματική αντιπολίτευση δε διανοήθηκε να προχωρήσει σε τέτοια «υπονόμευση». Καταλήγοντας, χαρακτήρισε την τακτική της ΝΔ «ανεύθυνη» και την κάλεσε να σκεφθεί τους μικροεπενδυτές που θίγονται από την τακτική της.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Κουλούρης, που μίλησε πρώτος από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καταλόγισε στη ΝΔ μικροκομματική τακτική που βλάπτει το χρηματιστήριο και ζήτησε από όλους να μείνει η πολιτική μακριά από αυτό προκειμένου να έρθει η ανάκαμψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ