Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Υπομνήματα και ασφαλιστικά μέτρα

Κατέθεσαν χτες, στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (η οποία επανεξετάζει, ύστερα από απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, την υπόθεση πλαστογραφίας του Γγηραιού), τα υπομνήματα τους οι ΠΑΕ Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης. Απίθανο ενδεχόμενο θεωρούνταν η έκδοση απόφασης πριν τη Δευτέρα. Από την απόφαση θα κριθεί (μάλλον προσωρινά) αν στη Super League θα παραμείνει ο Ηρακλής, ο Αστέρα Τρίπολης ή κανένας από τους δύο. Υπάρχει το ενδεχόμενο - βάσει των κείμενων διατάξεων - να υποβιβαστούν αμφότεροι και να προβιβασθούν ισάριθμες ΠΑΕ από τη Football League.

Χτες επίσης η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Καβάλα. Η «κιτρινόμαυρη» εταιρεία διεκδικεί - χρόνια - ένα ποσό (μεγαλύτερο των 40 εκατ. ευρώ) το οποίο της έχει επιδικαστεί για υπεξαίρεση από τον Μ. Ψωμιάδη και μέλη της οικογένειάς του, την περίοδο που κατείχαν την ΠΑΕ ΑΕΚ. Με τα ασφαλιστικά στην Ενωση επιχειρούν να μπλοκάρουν τη μεταβίβαση των μετοχών από την οικογένεια Ψωμιάδη, μήπως καταφέρουν να πάρουν κάποιο ποσό (ρευστό ή από περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ Καβάλα). Η εξέλιξη αυτή δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια των «Αργοναυτών» να πάρουν τελικά άδεια και να διατηρηθούν στη Super League.

Την Τρίτη έχει οριστεί να εκδικαστεί (Διαιτητικό Δικαστήριο) η αίτηση των ΠΑΕ Λάρισας και Πανσερραϊκού. Θέλουν ανατροπή της απόφασης (Επιτροπής Εφέσεων) μη υποβιβασμού των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ