Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιπολίες στα σχολεία ανακοίνωσε η αστυνομία

Στοχεύουν στην τρομοκράτηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και των χώρων συγκέντρωσης ανηλίκων (χώροι άθλησης κ.α.) με πεζές και εποχούμενες περιπολίες ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Στο έργο θα συνδράμουν και οι «αστυνομικοί της γειτονιάς».

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Τροχαίας και Ασφαλείας θα βρίσκονται σε συνεργασία και στη διάθεση των Διευθυντών Σχολείων και των εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν ανακύπτουν.

Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα σχολικά λεωφορεία.

Στοχεύουν στην τρομοκράτηση

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, με πρόσχημα την "προστασία των μαθητών, εκπαιδευτικών και εγκαταστάσεων" στοχεύουν στην τρομοκράτηση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων. Προετοιμάζονται για να σταματήσουν τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν μπροστά στην πλήρη υποβάθμιση των σχολείων (ελλείψεις βιβλίων, εκπαιδευτικών, υποδομών, αναλώσιμα, μετακινήσεις μαθητών...)», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να μην τρομοκρατηθούν. «Αντίθετα, με το άνοιγμα των σχολείων, να απαντήσουν τόσο στην υποβάθμιση που προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και στην αστυνομοκρατία. Να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν:

  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας.
  • Να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία.
  • Μέχρι 20 μαθητές στην τάξη.
  • Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία.
  • Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από νομό σε νομό, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.
  • ­­­Εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ