Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οριστικά(;) υποβιβάζεται ο Ηρακλής

Οριστικά(;) στην Football League θα αγωνίζεται ο Ηρακλής και θα παραμείνει στην Super League ο Αστέρας Τρίπολης. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε χτες την επανεξέταση της σχετικής έφεσης του «Γηραιού» - σύμφωνα με την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (ΤΔΔ) - χαρακτηρίζοντας το αναρμόδιο.

Η διοίκηση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ - που (μεταξύ άλλων) μίλησε για δικαστικό πραξικόπημα - θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Από την πλευρά της η διοργανώτρια όρισε η - μη διεξαχθείσα - αναμέτρηση (της 1ης αγωνιστικής) Παναιτωλικού - Αστέρα Τρίπολης να γίνει την Τετάρτη 14/9.

Την απόφασή του να παραιτηθεί - κατά τη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη - γνωστοποίησε το μέλος του ΤΔΔ, Γ. Σφυρής. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για παράκαμψη του δικαίου «λόγω συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων», «προαποφασισμένες αποφάσεις» και για «ένα κατώτερο όργανο (Εφέσεων)» που «χαρακτηρίζει ένα ανώτερο (Διαιτητικό) ως αναρμόδιο».

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ Λάρισα υπενθυμίζει πως η ΕΠΟ έχει αναγνωρίσει το ΤΔΔ «ως τριτοβάθμιο όργανο απονομής αθλητικής δικαιοσύνης», παραθέτει ορισμένες από τις αποφάσεις που έχει εκδώσει και αναρωτιέται πότε (χρονικά) παύει η αρμοδιότητα, με ποια κριτήρια είναι «αρμόδιο» ή «αναρμόδιο»; Τέλος, επισημαίνει ότι η Επιτροπή Εφέσεων - με την ίδια σύνθεση - για πανομοιότυπες υποθέσεις εξέδωσε διαφορετικές αποφάσεις.

Επίσης, η Επιτροπή Εφέσεων αθώωσε τον προπονητή Ν. Παντέλη, ο οποίος πρωτόδικα (για συμμετοχή στους φερόμενους ως χειραγωγημένους αγώνες) είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό. Αντίθετα, παραμένουν οι ποινές για την ΠΑΕ Ηλιούπολη (υποβιβασμός στην Football League 2, πρόστιμο 225.000 ευρώ), τον μεγαλομέτοχο της, Ν. Τσακογιάννη και τον πρόεδρο στην ΠΑΕ, Ν. Χάλκο (αποκλεισμός εφ' όρου ζωής από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα) και τον ποδοσφαιριστή, Μ. Νικολόπουλο (διετής αποκλεισμός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ