Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας την Πέμπτη

Απεργία σε όλες τις εργολαβίες (6-7) στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ προκήρυξε για την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, τους διμηνίτες, τους οκταμηνίτες και το μόνιμο προσωπικό της ΔΕΗ να συμμετέχουν μαζικά. Η απεργία προκηρύχθηκε με βάση την όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων στις εργολαβίες που δουλεύουν ανασφάλιστοι, απλήρωτοι για μήνες, κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας και με το φόβο της απόλυσης.

Οπως αναφέρει το ΣΕΕΕΝ: «Οι εργολαβίες δίνονται από τη ΔΕΗ κάτω του κόστους και οι εργολάβοι στη συνέχεια κλέβουν τους εργαζόμενους για να βγάλουν κέρδη. Μεγάλος κερδισμένος είναι η ΔΕΗ ΑΕ της οποίας οι μεγαλομέτοχοι βγάζουν εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιχείρηση μαζί με την κυβέρνηση χαρίζουν επιπλέον κέρδη στα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας». Καταγγέλλει ότι οι εργολάβοι παίρνουν πιστοποίηση χωρίς να εξοφλούν τους εργαζόμενους ως όφειλαν, ιδιαίτερα με τα επιδόματα Πάσχα, Χριστουγέννων, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις άδειας και άδεια κλπ.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στην απεργία να διεκδικήσουν: Καμία απόλυση από την αλλαγή των εργολαβιών. Κανένας ανασφάλιστος, απλήρωτος και αδήλωτος εργαζόμενος. Οταν δεν πληρώνει ο εργολάβος, να πληρώνει η ΔΕΗ τα δεδουλευμένα που χρωστάει στους εργαζόμενους η εργολαβία. Ιση αμοιβή για ίση εργασία! Αμεση υπογραφή ΣΣΕ με τη ΔΕΗ και τους εργολάβους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής. Εργατικός έλεγχος για την τήρηση των Συμβάσεων. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να παλέψουν για ΔΕΗ κοινωνικοποιημένη, ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας προς όφελος του λαού και του τόπου μας. Καμία πώληση μονάδων και ορυχείων. 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ