Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Βιομηχανία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών

Βιομηχανία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών κλάσης σε επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, τουριστικά ημερόπλοια και επιβατηγά ανοιχτού τύπου (παντόφλες), θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές είχε στήσει το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα. Τα σχετικά στοιχεία, που ήρθαν στο φως την περασμένη Κυριακή, αυτό που έρχονται επί της ουσίας να επιβεβαιώσουν είναι ότι στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία συνδυαμορφώνουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι νηογνώμονες έχουν μετατραπεί σε ιδιωτικές εταιρείες, μηχανισμούς, που μοναδικός τους γνώμονας είναι η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν πλήρως τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη Ελληνικού Νηογνώμονα κρατικού, υπό λαϊκό έλεγχο μη κερδοσκοπικό που θα συμβάλλει στην έρευνα και την τεχνολογία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 27 Ιούλη του 2009, που η κυβέρνηση της ΝΔ αναγνώρισε τον Ρωσικό Νηογνώμονα ότι πληρεί τις προϋποθέσεις να εκδίδει πιστοποιητικά κλάσης σε ελληνικά πλοία, υπήρχαν πληροφορίες ότι εξέδιδε πιστοποιητικά κατά παραγγελία... Η κατάσταση, όπως όλα δείχνουν, έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε αυτό να επιβεβαιωθεί την περασμένη Κυριακή από τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα πλοία που φέρουν πλαστά πιστοποιητικά κλάσης (δηλαδή πιστοποιητικά για τις μηχανές και το ναυπηγικό μέρος του πλοίου) είναι 16, ενώ γίνεται έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για άλλα 24 και πάει λέγοντας. Ανάμεσα στα πλοία που φέρουν πλαστά πιστοποιητικά είναι και ακτοπλοϊκά όπως το «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», άλλα τρία της ΝΕΛ, επιβατηγά που εκτελούν ενδονησιωτικές γραμμές και πορθμειακές. Ηδη, από προχτές, οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να ακινητοποιούν το ένα πλοίο από αυτά μετά το άλλο, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, έχει σχηματιστεί φάκελος από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο οποίος διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά από τον οποίο παραγγέλθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος «ως κατεπείγουσα» η συνέχιση της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση, προς κάθε κατεύθυνση και εμπλεκόμενη Υπηρεσία, τέλεσης αδικημάτων κακουργηματικής φύσεως. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης σε χτεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι γίνεται έρευνα από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για τις συνθήκες εισόδου του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα και ότι «θα ανασυνταχθεί η νομοθεσία και η αρμόδια για την επιθεώρηση πλοίων υπηρεσία», πάντα βέβαια στα πλαίσια της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ