Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΗΤΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΟΠΑΔΟΥ
Σύλληψη ενός υπόπτου

Συνελήφθη χτες το μεσημέρι από την Αστυνομία ο ένας εκ των φερόμενων δραστών, που προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου Ηρακλειώτη Γιάννη Ρουσάκη τη Δευτέρα τα ξημερώματα σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και του Ηροδότου στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Παγκρήτιου Σταδίου. Συγκεκριμένα χτες το μεσημέρι ο 24χρονος δράστης παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές στο Ρέθυμνο όπου και βρισκόταν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για στέλεχος του συνδέσμου οπαδών του ΟΦΗ. Επίσης χτες το πρωί εντοπίστηκε από πολίτη ένα μαχαίρι μήκους λάμας 13 εκατοστών στην παραλιακή περιοχή του Παγκρητίου, κοντά στο γεφυράκι όπου έγιναν και οι αιματηρές συμπλοκές. Το μαχαίρι το παρέλαβε η Αστυνομία και η Σήμανση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έτσι ώστε άμεσα να γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις και να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο 21χρονος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου μέχρι και χτες αργά το απόγευμα συνολικά για την υπόθεση είχαν συλληφθεί 13 άτομα για συμμετοχή στη συμπλοκή. Μεταξύ των 13 ήταν και τρεις ανήλικοι οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους, όπου σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Ακόμα αναζητούνται πέντε άτομα για τα οποία από τις έρευνες προκύπτει ότι και αυτοί συμμετείχαν στις συμπλοκές. Τέλος η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος όλων των εμπλεκομένων αφορά τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συμπλοκής, της σύστασης συμμορίας, του εμπρησμού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

  • Με νωπές τις μνήμες από τη δολοφονία του 21χρονου στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια ενός «ραντεβού θανάτου» χούλιγκανς, χτες τα ξημερώματα ήταν η σειρά του Συνδέσμου του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό να γίνει στόχος επίθεσης με γκαζάκια. Οι άγνωστοι, έφτασαν στο κτίριο όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος, στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Ασκληπιού, στις 5.30 τα ξημερώματα και τοποθέτησαν μηχανισμό με τέσσερα γκαζάκια. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και ευτυχώς κανένας τραυματισμός, αφού στο σημείο δεν υπήρχε κανείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ