Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Διαμαρτυρία για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των βρεφονηπιακών σταθμών Χαϊδαρίου και οι γονείς οι οποίοι αντιστέκονται στην εκβιαστική απόφαση της δημοτικής αρχής, ότι αν δεν πληρώσουν τη διαφορά των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετά τις αυξήσεις που είχε επιβάλλει, δεν θα εξετάσει τις αιτήσεις των παιδιών για τη νέα σχολική χρονιά, αφήνοντας εκτός παιδικών σταθμών τα παιδιά τους.

Στο πλευρό των γονιών βρέθηκαν και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Χαϊδαρίου, οι οποίοι μαζί με τους γονείς - όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα - δίνουν μάχη ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των γονιών και κανένα παιδί να μη μείνει εκτός παιδικών σταθμών.

Στη συνάντηση που είχαν οι γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των βρεφονηπιακών σταθμών Χαϊδαρίου με το δήμαρχο Δ. Μαραβέλια, στην οποία συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι η ίδια στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης με δήλωσή της είχε διαβεβαιώσει ότι κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς προσχολική αγωγή, καθότι όλες οι αιτήσεις έγιναν αποδεκτές, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν περίπου 40 αιτήσεις που αφορούν άνεργες μητέρες και τις οποίες θα απαιτήσει να γίνουν δεκτές.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαϊδαρίου επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των γονιών, μιλώντας για τη ρευστή κατάσταση που υπάρχει στους παιδικούς σταθμούς. Οπως είπε, ο αριθμός των παιδιών που θα γίνει αποδεκτός στους σταθμούς θα εξαρτηθεί άμεσα από τον αριθμό των διμηνιτών εργαζομένων που θα προσληφθούν για να «επανδρώσουν» τα τμήματα.

Μιλώντας εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η πρόεδρός του, Αγγελική Γκούσκου, ξεκαθάρισε ότι οι γονείς δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω τόσο από την πρόθεσή τους να μην πληρώσουν δεκάρα τσακιστή παραπάνω όσο και από το αίτημά τους να γίνουν αποδεκτά όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Και πρόσθεσε ότι το ερχόμενο διάστημα οι γονείς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποφάσεις που θα πάρουν μέσα από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 7 το απόγευμα στο Παλατάκι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους παιδικούς σταθμούς (2016-07-12 00:00:00.0)
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη δίνη της αντιλαϊκής πολιτικής (2011-08-30 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να παλέψουν ενάντια στις αυξήσεις στα τροφεία (2011-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ