Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2011
Κομβική πρεμιέρα

Το άλμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης θέλει να κάνει από σήμερα η εθνική ανδρών

Eurokinissi

Το άλμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης θέλει να κάνει από σήμερα η εθνική ανδρών
Πρεμιέρα στους αγώνες της για την Β' φάση του φετινού Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Λιθουανία κάνει απόψε η Εθνική ανδρών που για το Ζ' όμιλο θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία (21.00 ΕΤ1) σε ένα κρίσιμο για τη συνέχεια παιχνίδι. Και αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης βάζει πλώρη ακόμα και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, κάτι που θα διευκολύνει το έργο της στα προημιτελικά.

Η ψυχολογία στην ομάδα είναι καλή και υπάρχει σε όλους η πίστη ότι η ομάδα μπορεί να ανοίξει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στη Β' φάση. Ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Ζούρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ομάδα θα εμφανιστεί απόλυτα έτοιμη στα όσα απαιτούν οι συνθήκες του αγώνα. Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Ελληνας τεχνικός ξέροντας πολύ καλά την τακτική του προπονητή των αντιπάλων Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στο αμυντικό παιχνίδι (ιδιαίτερα με την εφαρμογή της άμυνας ζώνης) τόνισε ότι τα ριμπάουντ θα είναι αυτά που θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα. «Και ένα παραπάνω να πάρουμε θα είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Οσον αφορά τις δύο συνεχόμενες νίκες που μετράει η Εθνική απέναντι στη Σλοβενία, από τα Ευρωμπάσκετ του 2007 και του 2009, ο Ηλίας Ζούρος τόνισε: «Οποτε μπαίνεις στο γήπεδο, στόχος είναι η νίκη. Οτι η Σλοβενία διαθέτει έμπειρους και αθλητικούς παίκτες το γνωρίζουμε. Ετοιμάζουμε την τακτική, ελπίζουμε όλα να δουλέψουν σωστά, να παλέψουμε μέχρι το 40' και να κερδίσουμε εμείς. Το τι έχει γίνει στην προϊστορία δεν έχει καμία σημασία. Τα άλλα σημερινά παιχνίδια του ομίλου είναι: Γεωργία - ΠΓΔΜ (15.30), Φινλανδία - Ρωσία (18.00).

  • Η Ισπανία και η Γαλλία άνοιξαν νικηφόρα τη Β' φάση της διοργάνωσης αφού στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής για τον Ε' όμιλο επικράτησαν της Γερμανίας με 77-68 και της Τουρκίας με 68-64 αντίστοιχα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ