Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα σε κοινό αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Κάλεσμα σε κοινό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στους εργαζόμενους του κλάδου, σε κάθε γονιό κι εργάτη.

Αναφερόμενη στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Ομοσπονδία σημειώνει: «Αυξάνουν οι οικογένειες που θα δυσκολευτούν να αγοράσουν τα απαραίτητα για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Αυξάνουν οι οικογένειες που δε θα στείλουν τα παιδιά τους στις επαρχιακές σχολές που πέρασαν και όσοι θα πάνε θα υποστεί σοβαρή στέρηση η οικογένεια για να τα βγάλει πέρα».

Με ξεκάθαρη την απαίτηση για: «Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση επαγγέλματος», η Ομοσπονδία τονίζει ότι «το πρόβλημα της Παιδείας είναι υπόθεση πρώτα απ' όλα της εργατικής τάξης και των συνδικάτων της. Είναι προς το συμφέρον το δικό μας, των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών, η ανάπτυξη δράσης που θα κοντράρει την κυρίαρχη πολιτική στην Παιδεία, που θέλει τα παιδιά μας μισομορφωμένα, άνεργα, κακοπληρωμένα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς σύνταξη, χωρίς άδειες, δηλαδή, έρμαια στη σκλαβιά του κεφαλαίου».

Και καταλήγει: «Καλούμε σε συστράτευση και κοινό αγώνα κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε γονιό, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, για να βάλουμε φρένο στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, για να μη μας μείνουν τα παιδιά μας αγράμματα, για να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Απαιτούμε:

  • Να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα βιβλία στους μαθητές.
  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία.
  • Να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις σε βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη ωράριο και δικαιώματα.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών, έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν τροφεία στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ