Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Εκβιάζει ωμά τους απολυμένους

Η διοίκηση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με στρωμένο έδαφος από συνδικαλιστές της ΝΔ

Με απαράδεκτους εκβιασμούς και τρομοκρατία επιχειρεί να σπάσει τον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων η δημοτική αρχή Καμίνη (προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ). Οι απολυμένοι κατέλαβαν τη Διεύθυνση (στην οδό Μαιζώνος) διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά. Ηδη, από προχτές η διοίκηση του Δήμου απειλεί με μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» για παρακώλυση λειτουργίας της υπηρεσίας.

Χτες δικηγόρος του Δήμου πήγε να την καταθέσει στο ΑΤ Ομονοίας. Ο διοικητής του Τμήματος (ποιος ξέρει μετά ποιας υπόγειας συνεννόησης Δήμου - Αστυνομίας) μετέβη στο χώρο της κατάληψης να «διαπραγματευτεί» με τους αγωνιζόμενους να βρεθεί μια «λύση» πριν καταχωρήσει στα εισερχόμενά του τη μήνυση. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων μετέβη στον ΓΓ του Δήμου Θ. Λιβάνιο που αμέσως τους ζήτησε να λήξουν την κατάληψη «εντός μισαώρου» αλλιώς την καταθέτει. Μάλιστα, έδειξε να είναι ενήμερος ή τουλάχιστον σύμφωνος με την κίνηση του διοικητή.

Ο Λιβάνιος πάτησε και στο γεγονός ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΔΑΚΕ) έσπευσε προχτές να αφήσει ακάλυπτους τους απολυμένους (εργάζονταν με μπλοκ παροχής υπηρεσιών από το 2003 με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων, εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες αλλοδαπούς). Εξέδωσε προς τούτο κατάπτυστη ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «εκδηλώσεις και κινήσεις με συντεχνιακό ή στενά εργασιακό χαρακτήρα δεν πρόκειται να καλύψει. Εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται λόγω βλακείας, καιροσκοπισμού, καθ' υπόδειξη και με περίεργες αντιλήψεις δεν καλύπτονται σε καμία περίπτωση»! Ο Λιβάνιος αντιμετωπίζοντας τους απολυμένους χρησιμοποίησε ακριβώς αυτό, ότι η κινητοποίησή τους δεν καλύπτεται από τον ΣΕΔΑ.

Σημειωτέον ότι ο προσκείμενος στη ΝΔ επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Ν. Κακλαμάνης, εξέφρασε μεν τη συμπαράσταση του στους απολυμένους, χαρακτήρισε ωστόσο «ακραία ενέργεια» την κατάληψη. Στο πλευρό των εργαζομένων, ουσιαστικά και στην πράξη, βρέθηκε χτες ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στην Αθήνα και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.

Και προσφυγή

Στο μεταξύ σε προσφυγή ενάντια στην Ενωση Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων (Σωματείο Καθαριότητας) προχώρησε χτες απόγευμα (εκδικάζεται σήμερα) η διοίκηση του Δήμου. Στόχος να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες αποφάσισαν να προχωρήσουν από Δευτέρα οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για: Τις συνεχείς μειώσεις στο εισόδημα, τις απολύσεις των συμβασιούχων, τις κυβερνητικές δηλώσεις για απολύσεις εργαζομένων Αορίστου χρόνου, καθώς και για την καθιέρωση «εργασιακής εφεδρείας» για το μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ