Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Μεγάλη βουτιά 37,5% στο πεντάμηνο

Συνεχίζει να κατρακυλά ο κατασκευαστικός τομέας της χώρας, σαν ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα των υψηλών τιμών πώλησης των νέων κατοικιών, το σταμάτημα της χορήγησης στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες και της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει τα λαϊκά στρώματα από την εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου, που έχουν οδηγήσει σε αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων, σε υπέρμετρη αύξηση των έμμεσων φόρων και σε δραστικές περικοπές των κοινωνικών δαπανών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, το πεντάμηνο Γενάρης - Μάης 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2010, οι άδειες νέων οικοδομών που εκδόθηκαν από τις Πολεοδομίες στο σύνολο της χώρας, εμφανίζουν μεγάλη μείωση - 37,5%, ενώ κατά 49,7% μειώθηκε η επιφάνεια και κατά 46,5% ο οικοδομικός όγκος. Σε απόλυτους αριθμούς εκδόθηκαν 12.842 οικοδομικές άδειες, στις οποίες αντιστοιχούν 2.235,8 τ.μ. επιφάνειας και 8.338,6 κ.μ οικοδομικού όγκου.

Ενδεικτικό είναι ότι μεγάλη πτώση εμφανίζει η οικοδομική δραστηριότητα και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με τη μικρότερη (-21%) στα Ιόνια νησιά και τη μεγαλύτερη (-48%) στην Ηπειρο. Στην Αττική οι εκδοθείσες οικοδομικές άδειες μειώθηκαν το πεντάμηνο κατά 30,8% και στην Κεντρική Μακεδονία κατά 43,7%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ