Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΣΥΡΟΥ
Ωθηση προς συγχώνευση από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό

«Επιασαν δουλειά» οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στις διοικήσεις των σωματείων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Σύρου. Προχτές εξέδωσαν κοινό δελτίο Τύπου με το οποίο προβάλλουν ως ...«στόχο πάλης» τον «ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας». Αναφέρουν δε ότι «η συμμετοχή του Δημοσίου στον ενιαίο Ναυπηγικό Φορέα δεν κρίνεται αναγκαία, είναι όμως απαραίτητη καθαρά και μόνο για εποπτεία, έλεγχο και ισορροπίες».

Με την πρότασή τους αυτή επί της ουσίας δίνουν ώθηση στη διαδικασία συγχώνευσης των ναυπηγείων, που ήδη έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας Ταβουλάρη, ώστε αυτή να γίνει γρηγορότερα και χωρίς προβλήματα. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να μπερδέψουν τους εργαζόμενους των ναυπηγείων, στους οποίους συνεχώς κερδίζει έδαφος το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ναυπηγεία, για επαναφορά των ναυπηγείων κάτω από κρατικό έλεγχο, με προοπτική τον Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας με εργατικό, λαϊκό έλεγχο.

Πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που τα «έδωσαν όλα» για να παραδοθούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου στον επιχειρηματία, με αποτέλεσμα σήμερα το Ναυπηγείο Ελευσίνας (δεύτερο σε μέγεθος στη χώρα) να έχει ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Τις δυνάμεις που με τον εκβιασμό «ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο» ανάγκασαν τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να «γνωρίσουν» το ερμαφρόδιτο σχήμα 41% των ναυπηγείων στην τράπεζα το 59% στους εργαζόμενους, τον εφοπλιστή Περατικό σαν ιδιοκτήτη και στη συνέχεια το γερμανικό όμιλο HDW και Thyssen Krupp και τώρα τις γερμανοαραβικές πολυεθνικές. Να δουν να συρρικνώνεται το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ανατολικής Μεσογείου, να χάνονται τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας την τελευταία 10ετία, μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις να ποδοπατούνται και σήμερα το εμπορικό τμήμα να είναι κλειστό με φιρμάνι της ΕΕ, ενώ οι ιδιοκτήτες να έχουν τσεπώσει εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα από προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ