Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Κρούσματα αλλαντίασης στη Γαλλία

Για οκτώ κρούσματα αλλαντίασης στη βόρεια και νότια Γαλλία που αποδόθηκαν στην κατανάλωση δύο συγκεκριμένων προϊόντων τύπου πάστας, στα οποία ανιχνεύτηκε η τοξίνη της αλλαντίασης τύπου Α', ενημέρωσε το Παγκόσμιο Δίκτυο για την Ασφάλεια Τροφίμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα προϊόντα που ενοχοποιούνται παράγονται από την επιχείρηση «La Ruche» στην πόλη «Cavaillon» στη νότια Γαλλία. Πρόκειται για: πάστα ελιάς με αμύγδαλο με την εμπορική επωνυμία «Les Delices de Marie - Clairie» σε γυάλινη συσκευασία των 180 γρ. με αριθμό παρτίδας 112005 και ημερομηνία λήξης 16/12/2010 και πάστα από αποξηραμένες τομάτες σε γυάλινη συσκευασία των 180 γρ. με την εμπορική επωνυμία «Les Delices de Marie - Clairie» με αριθμούς παρτίδας 112005 και 112607.

Η ενημέρωση αναφέρει, ακόμη, ότι τα παραπάνω προϊόντα διακινούνται και από τη γαλλική επιχείρηση «Terre de Mistral» με τις εμπορικές επωνυμίες «Terre de Mistral» και «Le Secret d' Anais». Οι γαλλικές αρχές έχουν ξεκινήσει προληπτική ανάκληση και σε άλλα προϊόντα τύπου πάστας, όπως πάστα πέστο, πάστα αντζούγιας, πάστα μελιτζάνας κ.ά. Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε με φανερή επιφύλαξη ότι «από τις μέχρι σήμερα διαθέσιμες πληροφορίες δεν προκύπτει διακίνηση των εμπλεκόμενων προϊόντων στη χώρα μας». Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι διακινούνται μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω των διευθύνσεων: www.chocolateprovence.com και www.epicerie - terroir - provence.com.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ