Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Στο «φουλ» για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας

Στο «φουλ» δουλεύουν οι εργαζόμενοι για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας σε γάλα - τρόφιμα - ποτά, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, που έχει προκηρύξει η ταξική τους Ομοσπονδία. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στις 14 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια.

Χτες, η Ομοσπονδία είχε συνάντηση με εκπρόσωπο της εργοδοσίας για τον κλάδο των αναψυκτικών - ποτών για τη διαπραγμάτευση της 1ης απ' τις 4 συνολικά συμβάσεις που υπογράφει ο κλάδος. Εκεί αναδείχθηκε για άλλη μια φορά πως στόχος της εργοδοσίας είναι να χτυπηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, η συλλογική διαπραγμάτευση. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος δεν έφερε καμιά πρόταση για την υπογραφή σύμβασης - όπως είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνάντηση - αλλά αντιθέτως, προκλητικά, απαίτησε αναστολή της απεργίας. Το ίδιο, όμως, έκανε και ο ΣΕΒ, ο οποίος αν και είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τη Δεύτερα θα οριστούν συναντήσεις για την υπογραφή των άλλων τριών συμβάσεων, αυτός προκλητικά απαίτησε αναστολή των κινητοποιήσεων.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι ΣΕΒ και εργοδοσία απαιτούν αναστολή της απεργίας, δείχνει ακριβώς ότι εκείνο που τους φοβίζει, εκείνο που δε θέλουν, είναι ο αγώνας των εργαζόμενων, η ενωμένη και συντονισμένη δράση τους σε ταξική, διεκδικητική, κατεύθυνση. Και πως έχουν ήδη ζοριστεί αρκετά από αυτόν τον ενωμένο αγώνα. Διότι είναι ακριβώς αυτή η δράση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Είναι αυτή η δράση που αποτελεί το εχέγγυο για την επιτυχία του αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Στο μεταξύ με ανακοίνωση - κάλεσμα, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί τους οδηγούς, όσους εργάζονται στον κλάδο με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με το δρομολόγιο, με παραγγελίες, να δώσουν όλοι ενωμένοι αυτόν τον απεργιακό αγώνα: «Οι εταιρείες στον κλάδο σας αποκαλούν συνήθως συνεργάτες. Σας θέλουν συνεργάτες μόνο στις ζημιές. Στα κέρδη είσαστε εργαζόμενοι και μάλιστα σκληρά», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί γίνεται σαφές πως ο αγώνας των εργαζομένων σε γάλα - τρόφιμα - ποτά αποκτά γενικότερη σημασία, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης. Διότι αν σε έναν κλάδο καμφθεί η αντίσταση της εργοδοσίας, ανοίγει ο δρόμος και για μια σειρά άλλους κλάδους, που βρίσκονται επίσης στον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων σε τρόφιμα - ποτά έστειλε χτες και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής.

Στην Ηπειρο

Βαρύνουσα σημασία έχει η επιτυχία της απεργίας στην Ηπειρο όπου δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο και παράγεται πάνω από το 50% των προϊόντων πανελλαδικά. Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο κλιμακώνουν τη δράση τους. Στα Γιάννενα το βάρος για την οργάνωση της απεργίας ρίχνεται σε ΜΙΝΕΡΒΑ, ΔΩΔΩΝΗ, ΒΙΚΟΣ, ΖΑΓΟΡΙ, ΝΟΥΣΙΑ. Οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Αρτας και Αγρινίου, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κήρυξαν 48ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ