Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ανασφάλεια και αβεβαιότητα στα νοικοκυριά

Η απόγνωση στην οποία έχει οδηγήσει τα λαϊκά νοικοκυριά η άγρια αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου αποτυπώνεται στην έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας με θέμα «Ερευνα καταναλωτικής εμπιστοσύνης Κεντρικής Μακεδονίας», μέρος της οποίας δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας, με κλίμακα αξιολόγησης από το 1 μέχρι το 100, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώνεται στο 29,1%. Ειδικότερα, από την έρευνα προκύπτει ότι:

  • Εννέα στους δέκα (ποσοστό 90,9%) θεωρούν βέβαιη την αύξηση της ανεργίας.
  • Περίπου οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 76,9%) αναμένουν ότι μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες η οικονομική τους κατάσταση θα γίνει χειρότερη έως πολύ χειρότερη, ενώ εντονότερη είναι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια στις ηλικίες μεταξύ 30 και 44 χρονών και 45 μέχρι 59.
  • Οκτώ στους δέκα (ποσοστό 79,4%) εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι χειρότερη και πολύ χειρότερη το επόμενο διάστημα, ενώ έξι στους δέκα (ποσοστό 58,4%) εκτιμούν ότι ακόμα χειρότερη θα είναι και μετά από τέσσερα χρόνια.
  • Οκτώ στους δέκα (ποσοστό 79,9%) περιμένουν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
  • Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (ποσοστό 54,7%) δήλωσαν ότι τους «δεν τους είναι εύκολο» να αποκτήσουν ορισμένα αγαθά, ενώ από τους ερωτηθέντες των οποίων η οικονομική κατάσταση είναι «δύσκολη», οκτώ στους δέκα (ποσοστό 80,8%) είπαν ότι αδυνατούν να αποκτήσουν ορισμένα αγαθά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ