Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΟΥΡΕΜΑ - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ»
Αγριεύουν οι κόντρες και η σπέκουλα

Αποφασιστικό μήνυμα για το τσάκισμα του λαού στέλνει ο υπουργός Οικονομικών

Με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στο παρά πέντε για την οριστικοποίηση του σχεδίου για το «κούρεμα» και την «ελεγχόμενη πτώχευση» ή όπως αλλιώς την ονομάσουν, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας εξυφαίνει τα ακόμη χειρότερα σχέδια απέναντι στο λαό.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, κλιμακώθηκαν χτες οι... «ενημερώσεις» μέσα από το διαδίκτυο με τη αποστολή μηνυμάτων και τη διοχέτευση «πληροφοριών» περί άμεσης χρεοκοπίας της χώρας, συγκεκριμένα γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαψεύδοντας τα σενάρια ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο «για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά». Στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα της κυβέρνησής του για το αποφασιστικό τσάκισμα του λαού, τόνισε ότι η «βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους», θέση, που όπως δήλωσε είναι «σαφής» χωρίς να παίρνουν υπόψη τους «κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».

Χτες έληγε τυπικά η διορία για την «εθελοντική συμμετοχή» στο κούρεμα των κρατικών ομολόγων, στην οποία δόθηκε παράταση. Πρόκειται για τη φάση «διερεύνησης» του «ενδιαφέροντος», με «μη δεσμευτικές προσφορές» που αναμένεται να οριστικοποιηθούν τον επόμενο μήνα. Στόχος της κυβέρνησης, με βάση και τις αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας, είναι η ανταλλαγή, το κούρεμα, η επιμήκυνση κρατικών ομολόγων σημερινής ονομαστικής αξίας ύψους 135 δισ. ευρώ και για το 90% των προσφορών που σκοπεύουν να έχουν - έτσι δικαιολογούν την εθελοντικότητα της διαδικασίας - δηλαδή να πάρουν «προσφορές» για 150 δισ. ευρώ.

Αντιφατικές έρχονται για την ώρα οι «πληροφορίες» για τα ποσοστά συμμετοχής, που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη κρίνονται «ενθαρρυντικές». Σύμφωνα με ορισμένες διοχετευόμενες εκτιμήσεις η «εθελοντική συμμετοχή» διαμορφώνεται κάτω από το στόχο τους, στο 70% με 75%. Με το λαό να είναι ήδη πτωχευμένος, ορισμένα από τα «κοράκια» των χρηματαγορών, οι ίδιοι που θησαύρισαν και από το κρατικό χρέος, περιμένουν πώς και τι τον επίσημο «νομικό» χαρακτηρισμό της «πτώχευσης», προκειμένου να πληρωθούν τα «ασφάλιστρα κινδύνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ