Τετάρτη 17 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γυρίστε τους την πλάτη

 

Το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δε φαίνεται να συγκινεί τους ανθρώπους που περιστρέφονται γύρω απ' αυτό. Γιατί άλλωστε να ιδρώσει το αυτάκι τους;

Ολους αυτούς τους «κυρίους» το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και η προσωπική τους προβολή σε βάρος των φιλάθλων που αναρωτιούνται αν το παιχνίδι είναι... στημένο. Μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο πλέον αδαής είναι πεπεισμένος ότι η σαπίλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κάθε «είδος ανθρώπου» έχουν εισβάλει στο χώρο και τα αποτελέσματα τα είδαμε στο «Μέμπερς Κλαμπ» του Σταδίου «Νίκος Γκούμας». Διαπληκτισμοί, πυροβολισμοί, τραυματισμοί, συλλήψεις. Ολα αυτά σ' έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Αν δηλαδή ήταν με κόσμο το ντέρμπι θα μετράγαμε ακόμα νεκρούς; Οχι, δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. Βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο. Στο βωμό του κέρδους, τα διαπλεκόμενα έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στο ποδόσφαιρο. Κάθε καρυδιάς καρύδι έχει αποκτήσει οντότητα, κύρος.

Ολα πλέον είναι μια συναλλαγή. Τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται, αφού το μεγάλο κεφάλαιο έτσι... γουστάρει. Ασφαλώς οι ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη και των άλλων... εκσυγχρονιστών είναι τεράστιες. Αλλωστε αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «πραγματικών» αφεντικών που έχουν δημιουργήσει στρατιές οπαδών τυφλωμένες από ένα αχαλίνωτο μίσος για κάθε «εχθρό» της ομάδας τους.

Οχι, τέτοιους «μέντορες» δεν τους χρειάζεται η νεολαία μας και ο απλός λαός. Ολοι μαζί πρέπει να τους γυρίσουμε επιδεικτικά την πλάτη, να τους περιφρονήσουμε, αλλά παράλληλα να τους δείξουμε ότι είμαστε και εμείς εδώ. Αυτοί που αγαπάνε πραγματικά το λαοφιλέστερο των σπορ. Ευχαριστούμε, δε θα... πάρουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στημένα πρωταθλήματα, τραμπουκισμούς και αθλιότητες.. Μέσα από τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό που είναι η πραγματική λύση στη λαίλαπα του χουλιγκανισμού, η νεολαία θα βρει σωστές διεξόδους και θα ανυψώσει τις δημιουργικές της δυνατότητες.

Τώρα, όσον αφορά τους παράγοντες. Προτείνουμε να φτιάξουν ένα δικό τους πρωτάθλημα επιχειρήσεων που στο τερέν θα αγωνίζονται όχι ποδοσφαιριστές αλλά.... γιάπηδες. Εχουμε ακόμα μια καλή ιδέα. Ως έδρα τους να δηλώσουν όλοι το Χρηματιστήριο. Ξέρετε, εκείνη τη ρωμαϊκή αρένα στην οδό Σοφοκλέους...


Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ