Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν, πετώντας βόμβες «μολότοφ», μικρό λεωφορείο της Αστυνομίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και στον πρώτο όροφο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας.

Το επεισόδιο συνέβη γύρω στις 9.45 το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες (30 άτομα περίπου), φορώντας κουκούλες, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κράνη εμφανίστηκαν ξαφνικά και εκτόξευσαν εμπρηστικές βόμβες, καδρόνια και πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης. Εσπασαν, μάλιστα, τζάμι του λεωφορείου ρίχνοντας μέσα του «μολότοφ». Η φωτιά στο υπηρεσιακό όχημα και σε γραφεία του πρώτου ορόφου του υπουργείου σβήστηκε έγκαιρα από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο. Εγινε περιορισμένη χρήση χημικών και αφαιρέθηκαν κράνη και ασπίδες από τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής περίπου 40 άτομα έκαναν επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Είχε προηγηθεί επίθεση κουκουλοφόρων με «μολότοφ» κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χτες τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στη λεωφόρο Αμαλίας κατηγορούμενα για επιθέσεις κατά αστυνομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ