Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Ολοι στη μάχη της απεργίας σήμερα και αύριο!

Ξεκίνησε από χτες το βράδυ η απεργία του κλάδου, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας

Το πανό των εργαζομένων του κλάδου στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα
Το πανό των εργαζομένων του κλάδου στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα
Στις πύλες των εργοστασίων βρίσκονται από χτες το βράδυ και για τις επόμενες 48 ώρες (μέχρι και αύριο το βράδυ) οι εργαζόμενοι στο γάλα, στα τρόφιμα και τα ποτά, περιφρουρώντας την απεργία τους και απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 14 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι.

Σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Μακεδονία, μέχρι τη Θεσσαλία, τα Γιάννενα, την Πάτρα, με μπροστάρη την ταξική τους Ομοσπονδία, οι εργάτες και οι εργάτριες του κλάδου, ενωμένοι σε ταξική κατεύθυνση, μαχητικά, οργανωμένα και περιφρουρημένα, έχουν καθήκον να υπερασπιστούν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών. Και δεν είναι μόνοι. Μαζί τους είναι χιλιάδες εργαζόμενοι άλλων κλάδων, που απ' την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και τώρα, στις πύλες των εργοστασίων, θα βρεθούν και πάλι εκεί, μαζί με τους συναδέλφους τους. Διότι γνωρίζουν πως η νίκη των εργαζομένων σε γάλα, τρόφιμα και ποτά είναι και δική τους νίκη, πως θα ανοίξει το δρόμο για την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων και στους δικούς τους κλάδους.

Μέχρι και την τελευταία μέρα, χτες, οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου έδιναν τη μάχη της οργάνωσης του αγώνα, καλώντας τους εργάτες να γίνουν οι ίδιοι μπροστάρηδες στην απεργιακή μάχη, πραγματοποιώντας εξορμήσεις και περιοδείες σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους, όπως ΦΑΓΕ, ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, ΠΕΠΣΙ, ΑΜΣΤΕΛ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, TASTY, ΕΒΓΑ κ.λπ. Ταυτόχρονα, η ταξική Ομοσπονδία δηλώνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τόσο την εργοδοτική προκλητικότητα, όσο και τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Σε ΠΕΠΣΙ και ΑΜΣΤΕΛ οι διοικήσεις των σωματείων, που ελέγχονται από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, έδειξαν για ακόμη μια φορά το διασπαστικό και απεργοσπαστικό τους ρόλο, αποφασίζοντας να μη συμμετέχουν στην απεργία, δήθεν για να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στον ΣΕΒ να κάνει προτάσεις για τη σύμβαση. Μ' αυτή τους τη στάση, όμως, όχι μόνο επιχειρούν τη διάσπαση των εργαζομένων, τη στιγμή που πρόκειται να δοθεί μια μεγάλη μάχη, αλλά, ταυτόχρονα, δίνουν μια ακόμη ευκαιρία στο ΣΕΒ να μην υπογράψει καθόλου συμβάσεις. Για μια ακόμη φορά, ξεμπροστιάζονται μπροστά στους εργαζόμενους.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών, «ότι ο αγώνας που ξεκινήσαμε από τις αρχές του χρόνου θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη δύναμη. Ας μην περιμένουν οι εργοδότες ότι θα λυγίσουμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Εχουμε δίκιο. Παλεύουμε για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας».

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Ανακοινώσεις εξέδωσαν χτες η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ