Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΕΚΑ
Προκήρυξη για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Επιταχύνει η κυβέρνηση και στον τομέα παράδοσης του φυσικού πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο, απευθύνοντας την πρώτη διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε στις 5 του Σεπτέμβρη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η διαδικασία θα διαρκέσει 3 μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η κυβέρνηση θα επιλέξει από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες ποιες θα αναλάβουν την έρευνα, που θα γίνει με δικό τους κόστος, για την απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικού χαρακτήρα. Τα αποτελέσματα θα παραδοθούν στο ελληνικό δημόσιο, ενώ οι εταιρείες θα μπορούν να πουλήσουν τα αποτελέσματα σε πετρελαϊκές εταιρείες. Ο γύρος παραχωρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να δρομολογηθεί το 2012.

Στο μεταξύ, το υπουργείο έθεσε σε «δημόσια διαβούλευση», έως τις 20 του Σεπτέμβρη, το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης για τους όρους των διεθνών διαγωνισμών σχετικά με τις «Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Στόχος είναι μέχρι το 2020 η ανάπτυξη περίπου 375 χλμ. δικτύου μέσης πίεσης, 1.560 χλμ. δικτύου χαμηλής πίεσης καθώς και 58 μετρητικών σταθμών στις περιοχές των τριών νέων ΕΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ έως το 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ