Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΣΕΒ
Υπό εξέταση οι συνεργασίες

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι Ελληνες βιομήχανοι, με εκπροσώπους διαφόρων κλάδων της γερμανικής βιομηχανίας, στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΒ, συζητήθηκαν τα προβλήματα της συγκυρίας στην «αναπτυξιακή προσπάθεια», αναδείχθηκαν «οι υπαρκτές αναπτυξιακές και επενδυτικές δυνατότητες» της χώρας μας και «τέθηκαν οι βάσεις για συγκεκριμένες συνεργασίες στο άμεσο μέλλον». Μια δεύτερη, ευρύτερη, συνάντηση θα ακολουθήσει στις 7 του Οκτώβρη, όταν θα έρθει στην Ελλάδα κλιμάκιο της γερμανικής κυβέρνησης με Γερμανούς επιχειρηματίες.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΒ, επισημαίνεται ότι την συνάντηση έκλεισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης, πρωτεργάτης της γερμανο-ελληνικής «προσέγγισης». Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γ. Χαν, ο οποίος είχε επαφές για το ΕΣΠΑ με τους υπουργούς και υφυπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Διαμαντοπούλου, Π. Γερουλάνο, Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Μαγκριώτη, Χ. Αηδόνη και Π. Τζωρτζάκη.

Κύριο σημείο της τοποθέτησης του αξιωματούχου της ΕΕ, μετά τις συναντήσεις, ήταν ο αυστηρός έλεγχος - μετά και τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στις χρηματοδοτήσεις - του ΕΣΠΑ, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πόροι «θα κατευθυνθούν σε τομείς - κλειδιά, όπως είναι οι μεταφορές, το περιβάλλον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ψηφιακή σύγκλιση και έρευνα» και μάλιστα «ταχύτητα». Είχε να πει και μερικά καλά λόγια για τις διαθέσεις των Γερμανών, κάνοντας όμως σαφές ότι κάθε «σωτηρία» συνδέεται με την εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και των «διαρθρωτικών» αλλαγών που απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ