Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν υγειονομική θωράκιση των νησιών

  Αποφάσεις φορέων  στα νησιά του Αιγαίου

«Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ και τις τεράστιες δυσκολίες που παρουσιάζουν οι έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις αερομεταφορών το χειμώνα, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας να θωρακίσουν όπως έχουν υποχρέωση τα νησιά μας, δίνοντας προτεραιότητα στη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και στην πρόσληψη του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία μας».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Μυτιλήνης που σε συνεδρίασή του (15.1.2001) συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στο ΒοστάνειοΝοσοκομείο Μυτιλήνης, τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, την κακή ξενοδοχειακή υποδομή των θαλάμων, την απαράδεκτη κατάσταση στα εξωτερικά ιατρεία.

«Δεν μπορεί οι νησιώτες, οι Αιγαιοπελαγίτες να αισθανόμαστε και να είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού, πολίτες μιας χώρας - μέλους της ΕΕ χωρίς όμως ικανοποιητική περίθαλψη και με υποδομές υγείας τριτοκοσμικής χώρας», τονίζεται στο ψήφισμα.

Τα προβλήματα υγείας ήταν ένα απ' τα βασικά θέματα και στη διημερίδα νησιωτικών δήμων που έγινε στις 23.1.2001 στη Σάμο.

Στο σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών αναγνωρίζει και στηρίζει το έργο του ΕΚΑΒ και για το λόγο αυτό δε θα πρέπει το τραγικό ατύχημα να αποτελέσει αφορμή για μηδενισμό του έργου του ή για την άρνηση στελεχών του να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αντίθετα, θα πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία του ΕΚΑΒ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, με τη δημιουργία σε κάθε νησιωτικό Νομό σταθμών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι με την παράλληλη ενδυνάμωση των Νομαρχιακών Νοσοκομείων, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν την πλειοψηφία των έκτακτων ιατρικών περιστατικών στα Νομαρχιακά Νοσοκομεία σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα και με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους. Πρώτα από όλα όμως η αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, σε συνδυασμό με τη μεγάλη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεών μας, στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πρέπει να δημιουργήσει τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες των νησιών μας, το αίσθημα της ασφάλειας, συμβάλλοντας στη συγκράτηση του μόνιμου πληθυσμού και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ