Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Εκβιάζουν με αυξήσεις μέχρι 60%!

Απαιτούν να μην επιτρέπονται αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη

Με αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων μέχρι και 60% μέχρι και με παύση πληρωμών και παύση της λειτουργίας του επικουρικού κεφαλαίου των ασφαλιστικών εταιρειών, εκβιάζουν ωμά οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, εάν, όπως αξιώνουν, η κυβέρνηση δεν επαναφέρει τη διάταξη με την οποία απάλλασσε το επικουρικό από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων που δεν σχετίζονται αυστηρά με οικονομικής φύσεως ζημιές, αποζημιώσεις, δηλαδή για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη.

Αυτό προκύπτει από τα όσα είπαν χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωποι της διοίκησης της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου και πρόεδρος του Επικουρικού.

Λόγος γίνεται για επαναφορά του άρθρου 48 του νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που αποσύρθηκε κάτω και από την πίεση των αντιδράσεων που προκάλεσε σε άλλους κλάδους. Με τις συγκεκριμένες διατάξεις απαλλασσόταν προκλητικά από αυτή την οικονομική επιβάρυνση το επικουρικό κεφάλαιο, που, ας σημειωθεί, συστήνεται από χρήματα των ίδιων των ασφαλισμένων που πληρώνουν υποχρεωτικά, ως ποσοστό των υπέρογκων ασφαλίστρων.

Στην ουσία, δεν πρέπει να διαφεύγει ότι αυτό που κάνει το κεφάλαιο στο χώρο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων είναι να χρησιμοποιεί τα περιθώρια της πλήρους ασυδοσίας που τους έχει εκχωρήσει η κυβερνητική πολιτική. Να αυθαιρετούν και να εκβιάζουν απροκάλυπτα, ενώ χρόνια τώρα θησαυρίζουν και εξακολουθούν να το κάνουν καταληστεύοντας με κάθε τρόπο τα λαϊκά εισοδήματα, αξιοποιώντας αφ' ενός τους νόμους που τους δίνουν κάθε τόσο άλλοθι για νέες υπέρογκες ανατιμήσεις, αφ' ετέρου το καθεστώς της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που καλλιεργεί στους εργαζόμενους η ασκούμενη πολιτική.

Προκειμένου να δικαιολογήσουν τις απαιτήσεις τους και τους σχεδιασμούς τους για τις νέες υπέρογκες επιβαρύνσεις που ετοιμάζονται να φορτώσουν στις πλάτες των ασφαλισμένων, οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών «κλαίγονται» ούτε λίγο ούτε πολύ, γιατί οι υποχρεώσεις του επικουρικού, όπως λένε, ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ και δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ετήσια έσοδά του που ανέρχονται επισήμως σε 72 εκατ. ευρώ, λες και γι' αυτό ευθύνονται οι ασφαλισμένοι! Επιχειρηματολογούν, ακόμη, ότι για τις «δυσκολίες» του επικουρικού να καταβάλει έγκαιρα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι - τρία χρόνια μετά καταβάλλονται - αιτία είναι αφ' ενός η συνεχής αύξηση των ποσών που εκδικάζονται για ηθική βλάβη (μιλούν για αύξηση κατά 400% στο διάστημα 2005-2009), αφ' ετέρου οι ανακλήσεις των αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών. Αποσιωπούν, βεβαίως, όταν τα λένε αυτά, ότι το κλείσιμο εταιρειών είναι αποτέλεσμα των νόμων που κόπηκαν και ράφτηκαν στα μέτρα των μονοπωλίων προκειμένου να ενισχυθεί η συγκέντρωση και η γιγάντωση των μονοπωλίων στο χώρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες υπαλλήλων και συνταξιούχων (2010-03-13 00:00:00.0)
Συνέπεια της ανάπτυξης που υπηρετούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (2009-09-23 00:00:00.0)
Ερχονται νέες υπέρογκες ανατιμήσεις (2006-02-16 00:00:00.0)
Πετσοκόβουν τις αποζημιώσεις για τα ατυχήματα (1998-10-20 00:00:00.0)
Εκβιάζουν για νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα (1998-10-14 00:00:00.0)
Ερμαια της ελεύθερης αγοράς οι ασφαλισμένοι (1997-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ