Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
«Κούρεμα» για τις ορέξεις των μονοπωλίων

Κατάφεραν να εμφανίσουν ζημιές δισεκατομμυρίων. Νέο πρόγραμμα «αναδιάρθρωσης» και αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΤΕ...

Ανηλεή χτυπήματα από το «κόλπο» με το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, στην κυριολεξία έτοιμες για μισή χαψιά από τους καραδοκούντες ανταγωνιστές τραπεζίτες και άλλα σαπρόφυτα, γίνονται η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι τράπεζες, δηλαδή, με πλειοψηφικά μετοχικά πακέτα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ελέγχονται (για την ώρα) από το κράτος και τους εκάστοτε πολιτικούς διαχειριστές - κυβερνήσεις του συστήματος.

Με βάση τα αποτελέσματα για το α' εξάμηνο του 2001, μετά τις λογιστικές προβλέψεις, τη χασούρα που δηλώνουν από το «κούρεμα», κατάφεραν να εμφανίσουν ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, αφήνοντας το πεδίο απόλυτα ελεύθερο στον ...«ανταγωνισμό», στις μερίδες της πλουτοκρατίας που κατατρώνε τις σάρκες του λαού.

Σύμφωνα με τους ισολογισμούς που με καθυστέρηση αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα χτες:

Αγροτική Τράπεζα: Συμμετέχει στο «εθελοντικό κούρεμα» με το σύνολο των κρατικών ομολόγων που κατέχει, λήξης μέχρι και το 2020, με ποσά 5,2 δισ. ευρώ. Η χασούρα από το «κούρεμα» φτάνει στα 836,4 εκατ. ευρώ και η εμφανιζόμενη «ζημιά» για το α' εξάμηνο στα 905,1 εκατ. ευρώ ! Μετά και από τα παραπάνω, με πρόσχημα να καλύψουν τις νόρμες κεφαλαιακής επάρκειας, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επίσης και σε επικαιροποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης σε «συνεργασία με το βασικό μέτοχο» δηλαδή την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, «και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» (Κομισιόν) ! Είναι δηλαδή απόλυτα το τι ετοιμάζουν τόσο σε βάρος της πελατείας τους, για τις θυγατρικές του αγροτικού τομέα, όσο και για τους εργαζόμενους στη τράπεζα.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αφού πρώτα «έβγαλαν τα λυσσακά» τους με τον τζόγο και τις αγοραπωλησίες στα ασφάλιστρα κινδύνου των ομολόγων (SDs), έρχονται τώρα να ανακοινώσουν και τη λυπητερή. Συμμετέχουν στο κούρεμα με ομόλογα 2,9 δισ. ευρώ, δηλώνοντας χασούρα 318,8 εκατ. ευρώ και εμφανίζουν για το α' εξάμηνο ζημιές ύψους 498,4 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ