Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΜΑΚΗΣ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΣ
ΜΑΚΗΣ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας θείου, του παλαίμαχου κομμουνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟΛΙΔΗ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα ανίψια του

Ζαβαλιάγκου Αικατερίνη

Κόκκαλης Αποστόλης

***

ΦΩΤ.

Πριν από 97 χρόνια, το Σεπτέμβρη 1914, γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου ο αγαπημένος μου σύντροφος, σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ. Από το 1932 που οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ τίμησε τον τίτλο του Κόμματος μέχρι το θάνατό του. Οι συμπολίτες του αναρωτιούνταν πώς είναι δυνατόν ένας νέος από ευκατάστατη οικογένεια (ο πατέρας του ήταν συμβολαιογράφος) να γίνει κομμουνιστής. Θεωρούσαν πως «μόνο οι φτωχοί και ξυπόλητοι» γίνονται κομμουνιστές. Με την ευκαιρία μνημονεύω και τη συντροφιά του Αλμυρού: Τον ΣΤΑΘΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ (πέθανε στη Μόσχα), τον ΣΟΥΛΑ ΤΣΑΜΑΝΗ, που μαζί με τη σύντροφό του ΚΟΥΛΑ ΔΕΝΑΞΑ χάθηκαν στη χιονοθύελλα της Νιάλας. Επίσης, τους ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΡΔΑ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΥΦΟΔΗΜΟ, που σκοτώθηκαν στον ΔΣΕ, τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΡΔΙΚΗ που πέθανε στη Μόσχα, τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΦΡΑΓΓΟΥ από τη Σούρπη. Ηταν μια συντροφιά με γνώσεις και προοπτική καριέρας, ασπάστηκαν τις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού και έμειναν πιστοί σ' αυτές. Ηταν μια συντροφιά που τους συνέδεε και πολύ στενή φιλία. Κοντά στο ΓΙΩΡΓΟ τους γνώρισα κι εγώ και τους θυμάμαι.

ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ
Στην ακριβή μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ και των συντρόφων, συμπολιτών του, προσφέρω στο ΚΚΕ ενίσχυση στους αγώνες του 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής

Γιάννα Τρικαλινού

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου της συντρόφου, στη ζωή και στον αγώνα, ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, η σύζυγός του Νίκη πρόσφερε 1.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στο ηρωικό Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Χαλανδρίου.

***

Στις 12 Σεπτέμβρη 2011 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΣΩΤΗΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Μήτσος), σε ηλικία 80 χρόνων, από την ΚΟ Αλεξανδρούπολης. Ο σ. Μήτσος ήταν μετανάστης στη Γερμανία και μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στην πατρίδα και συνδέθηκε με την ΚΟ Αλεξανδρούπολης. Μέλος του Κόμματος από το 1970. Μέλος της αντιδικτατορικής επιτροπής του Ράινζιγκράις και υπεύθυνος της Επιτροπής οικονομικής ενίσχυσης των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων. Διετέλεσε μέλος της Αχτιδικής Ρηνανίας Βεστφαλίας και συμμετείχε σε όλες τις συνδιασκέψεις και εκδηλώσεις της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ. Δούλεψε δραστήρια στο κοινοτικό κίνημα στη Γερμανία και διετέλεσε για πολλά χρόνια Ταμίας της Ελληνικής κοινότητας του Ράινζιγκράις.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοι και φίλοι του από το Αΐτορφ, Ζίγκπουρκ, Τρόιστορφ και Βόννη, προσφέρουν 50 ευρώ, αντί για στεφάνι, στην ΚΟ Γερμανίας. Να είναι αιώνια η μνήμη του.

ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στις 19/9 συμπληρώνονται 40 μέρες που «έφυγε» από τη ζωή ο σ/φος ΤΑΣΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ από την Καβάλα, στέλεχος του ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του από την Καβάλα προσφέρουν 300 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας.

***

ΦΩΤ.

Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή Βόλου. Το 1939 οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Το Σεπτέμβρη του 1942 εντάχθηκε στις πρώτες αντάρτικες ομάδες του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στο Πήλιο. Τον Αύγουστο του 1944, ο πατέρας του εκτελέστηκε από τους Γερμανούς. Μετά τη Βάρκιζα, ο Στυλιανός Καραΐσκος διώχθηκε αλύπητα από τις μεταπελευθερωτικές κυβερνήσεις. Το 1947 συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στο Μούδρο της Λήμνου για 2 χρόνια. Τον Αύγουστο του 1949 μεταφέρεται στο Βόλο, περνάει έκτακτο Στρατοδικείο, μαζί με άλλους 10 συντρόφους του, καταδικάζονται σε θάνατο και εκτελούνται στις 17 Σεπτέμβρη 1949 στη θέση Καζανάκι Βόλου.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Αποστόλης Καραΐσκος, προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΡΚΟΥ ΠΑΓΑΝΕΛΗ, που κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, οι φίλοι και οι σύντροφοί του από την Αρτέμιδα προσφέρουν 300 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αρτέμιδας.

***

Ο σύντροφος Χαράλαμπος Αμανατίδης, από Σίδνεϊ Αυστραλίας, προσφέρει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 400 δολάρια Αυστραλίας, στη μνήμη των γονιών του: ΙΩΑΝΝΗ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, της θείας του ΓΑΛΗΝΗΣ ΣΙΟΝΑΚΙΔΟΥ, του θείου του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ και των αδελφών του: ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ, που πέρασαν πέντε χρόνια που μας άφησε, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης, και στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 150 ευρώ, για να πετύχουν οι στόχοι του που μπαίνουν μπροστά μας για φιλοξενία των αγωνιστών που το ξενόδουλο κράτος, τότε, αναμόρφωνε σε διάφορες φυλακές, στις εξορίες, όπως Ικαρία, Μακρόνησο κ.λπ.

ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η γυναίκα του Μαρία

η κόρη του, Ευδοξία Διαμαντοπούλου

***

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ. Τα διδάγματα και τα οράματα που μας άφησε θα είναι πάντα οδηγός στη ζωή μας.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε το ποσό των 100 ευρώ στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Ηλιούπολη, 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στο ΠΑΜΕ.

Η σύζυγος, Ηλιοπούλου Αντωνία και τα παιδιά του

Σήμερα Κυριακή 18.9.2011, ώρα 1 μ.μ., στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης, τελείται το μνημόσυνο του σ. ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

***

«Εφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα ΧΡΥΣΑ ΑΪΒΑΖΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε στην Κατερίνη στα 1922. Είχε την πρώτη της επαφή με το κομμουνιστικό κίνημα πριν το 1940. Στη διάρκεια της κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ. Εντάχθηκε στο τμήμα διαφώτισης και αξιοποιήθηκε ως δασκάλα λόγω εμπειρίας. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Γυναικών στη δεκαετία του 1960. Μετά τη χούντα δραστηριοποιήθηκε στο Σύλλογο Γυναικών και στην επιτροπή Ειρήνης. Αξέχαστη θα μας μείνει η πίστη και αισιοδοξία της, αλλά και η διάθεσή της να προσφέρει στον αγώνα, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Στη μνήμη της, προσφέρουν στη ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ ο γιος της Μπάμπης 300 ευρώ και σύντροφοί της 410 ευρώ.

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
***

ΦΩΤ.

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ) ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε», ξαφνικά, από κοντά μας ο αγωνιστής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, παλαίμαχος ακούραστος σύντροφός μας, ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ από την Τυφλίδα της Γεωργίας και, αργότερα, κάτοικος Ελασσόνας και της Αθήνας. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με απέραντη αγάπη, συντροφικότητα, θαυμασμό και εκτίμηση, γιατί ήταν ακούραστος μέχρι το τέλος της ζωής του. Στάθηκε παλικάρι σ' όλους τους αγώνες, αξιοπρεπής και πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του Κόμματός μας, αταλάντευτος στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού για το σοσιαλισμό.

Στην μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», μέσω της ΚΟ Ελασσόνας του ΚΚΕ.

Μίχου Νατάσα

***

Ενας χρόνος πέρασε από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αδελφός μας, ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟ Περισσού.

Φωτεινή - Νίκος Καούνης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΔΑΦΝΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ (φωτ.), αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ, του ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗ (φωτ.), καθώς και στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗ και του ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο το 1948, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

ΜΠΑΖΩΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΜΠΑΖΩΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
Χρυσούλα και Γιώργος Πολυμερίδης

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Χρυσούλα και Γιώργος Πολυμερίδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου, ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΤΖΗ, που «έφυγε», πρόωρα, από τη ζωή στο Αγρίνιο όπου έμενε, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ δημόσιας διοίκησης Καλαμάτας.

Θόδωρος Μάντζος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαλαγαρδή.

Κώστας - Καίτη

***

ΦΩΤ.

Στις 4.9.2011 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αδελφός μου, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ, πρόεδρος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Μεγάρων.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Κώστας Παπαφράγκος προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου εγγονού ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ του Ιωάννη, που «έφυγε» απ' τη ζωή στις 2.5.2008, πρόωρα και άδικα, σε ηλικία μόλις 23 χρόνων, προσφέρω στην ΚΝΕ, μέσω ΟΒ Χολαργού, 100 ευρώ.

Η γιαγιά του

Γεωργία Καραμπάτσου

***

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, στις 22.9.2010, ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ιωάννου ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ
Στη μνήμη του, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Η σύζυγός του, Γεωργία

τα παιδιά του Ιωάννης, Αθανασία και Εφη.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν τρία χρόνια (18.10.2008), προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λουδία Θεσ/νίκης, 100 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΣΟΥΡΑΚΗ, τα παιδιά, οι συγγενείς και φίλοι για τους αγώνες του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω ΝΕ Ηρακλείου, το ποσό των 500 ευρώ.

Ο γιος της

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μου σύζυγος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΖΩΝΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ελληνικού.

Η σύζυγός του Μαρία

***

Οι Γιάννης και Κώστας Μαρτέκας προσφέρουν 50 στο ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα τους, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΑΡΤΕΚΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ που τον Απρίλη του 1947 έπεσε σε ενέδρα των μοναρχοφασιστών στη θέση Σιταροχώραφο Αρτοτίνας του Ν. Φωκίδας όπου τον εξόντωσαν, αφού πρώτα τον βασάνισαν φριχτά. Οι δε ντόπιοι φασίστες απαγόρευσαν στους οικείους του ακόμα και την ταφή του στο νεκροταφείο του χωριού. Τόσο ήταν το μίσος τους!


 Γιώργης Τρικαλινός
Γιώργης Τρικαλινός

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΤΖΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΤΖΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΣΟΥΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΣΟΥΡΑΚΗΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

Μάρκος Παγανέλης
Μάρκος Παγανέλης

ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΑΛΕΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ)
ΑΛΕΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (ΛΑΟΚΡΑΤΗΣ)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ