Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στο ΕΣΡ οι εργαζόμενοι του «Ξένιου»

Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 13 μήνες, ενώ από το Μάρτη ο ραδιοσταθμός δε λειτουργεί

Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ανω Λιοσίων «Ξένιος 94,3 FM», ζητώντας να κληθεί ο δήμαρχος Φυλής - Ανω Λιοσίων Δ. Μπουραΐμης σε «απολογία». Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ραδιοσταθμού είναι απλήρωτοι για 13 μήνες, ενώ ο σταθμός δε λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτη, μετά την κλοπή του πομπού.

Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί συνάντηση του νομικού συμβούλου του δημάρχου με το ΕΣΡ, ο οποίος ζήτησε και έλαβε αναβολή ακρόασης για την ερχόμενη βδομάδα. Σύμφωνα με όσα είπε αργότερα ο πρόεδρός του Ι. Λασκαρίδης, «όταν ένας σταθμός δεν είναι οικονομικά βιώσιμος τότε κλείνει», υπενθυμίζοντας ότι το ΕΣΡ αυτό που μπορεί να κάνει είναι «να αποφασίσουμε την οριστική διακοπή λειτουργίας του σταθμού». Οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοσταθμού ζητούν να εκπέμψει και πάλι το ραδιόφωνο και να τους καταβληθούν οι οφειλές.

Κατά τ' άλλα, στη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους 59.000 ευρώ. Από αυτά τα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον «ALTER» για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 15.6.2011 και στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» (17.6.2011). Στο δελτίο ειδήσεων και στην πρωινή εκπομπή προβλήθηκε βίντεο από επεισόδια στο Σύνταγμα με εγκλωβισμένους στο «Μετρό», το οποίο όμως ήταν από προηγούμενα επεισόδια του 2010. Στο σκεπτικό της απόφασης για την επιβολή του προστίμου αναφέρεται η «χρήση παραπλανητικών μεθόδων και υλικού» καθώς και «ανακριβής μετάδοση πληροφοριών χωρίς το αίσθημα ευθύνης».

Το ποσό των 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο MEGA για υπέρβαση χρόνου διαφημίσεων κατά 20 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Για «στόχευση συγκεκριμένων προσώπων» και «μετάδοση καταγγελιών χωρίς να φιλοξενηθεί και η αντίθετη άποψη», το ΕΣΡ «τιμώρησε» με 5.000 ευρώ το «Ράδιο Μαρκώνη» Μαγνησίας.

Από 3.000 ευρώ επιβλήθηκαν στους ραδιοσταθμούς «Βατίκα» Λακωνίας, «Ελεύθερη Ραδιοφωνία» Κοζάνης και «Ράδιο Ταΰγετος» Λακωνίας επειδή δεν απέστειλαν υπεύθυνη δήλωση με τη συχνότητα και το κέντρο εκπομπής που εξέπεμπαν οι σταθμοί την 1.11.99.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου επεξεργάζονται σχέδιο νόμου για «την τροποποίηση και τη συμπλήρωση της νομοθεσίας των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών», ο πρόεδρος του ΕΣΡ μετέφερε την άποψη της Ολομέλειας ότι «δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών μεταξύ των, ούτε να συγχωνευτεί σε άλλη μη συνταγματικά κατοχυρωμένη». Αναφερόμενος στην πρόταση της συγχώνευσης του ΕΣΡ με την ΕΕΤΤ είπε ότι αυτή «θα δημιουργήσει προβλήματα και σύγχυση, μιας και οι δύο ανεξάρτητες αρχές έχουν τελείως διαφορετική δομή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ