Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Νέος «παίκτης» στα... επιχειρηματικά παιχνίδια;

Πληθαίνει ο αριθμός των ανταγωνιστών που - με όχημα τον Παναθηναϊκό - επιζητούν απόκτηση/αύξηση επιρροής, μεγάλωμα των επιχειρήσεων και των κερδών τους. Χτες προέκυψε νέος παίκτης στον αγώνα για τα ιδιοκτησιακοδιοικητικά της «πράσινης» εταιρείας. Πρόκειται - σύμφωνα με τον ενδιάμεσό του, Βλ. Τσάκα - για τον πρίγκιπα Μπιν Νάσερ Εντιν Φαρχάν Αλ Σαούντ. Σε δηλώσεις του («NovaΣΠΟΡ FM», «Sentra», «Contra») ο - κατά δήλωση του μάνατζερ επιχειρήσεων - μεσολαβητής, ήταν αποκαλυπτικός στα πώς και γιατί.

Αρχικά υποστήριξε πως «δεν έχω έρθει σε καμία επαφή με κανέναν» και ότι από τις 5/9 (δήλωση αποχώρησης Βαρδινογιάννη) «περίμενα να δω το παιχνίδι και όσα συνέβησαν μετά. Ουσιαστικά, η πρόταση έγινε στις 14/9».

Ποιο το εφαλτήριο ανάμιξης του Σαουδάραβα; «Για τον πρίγκιπα είναι μπίζνα, δεν είναι αγάπη. Ηθελε να επενδύσει στην Ελλάδα και εγώ του πρότεινα, σαν πρώτο βήμα, τον Παναθηναϊκό. O Παναθηναϊκός είναι ένα άλογο κούρσας και είναι λογικό να θέλει κάποιος να επενδύσει σε αυτό. Ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή αρχή. Υπάρχει και το γήπεδο, που είναι και μεγάλη επένδυση και δέλεαρ. Οπουδήποτε κρίνουμε ότι είναι καλό, οπουδήποτε υποδειχθεί και εμείς συμφωνήσουμε. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Ο πρίγκιπας έχει και κατασκευαστική εταιρεία που δε δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Κατά βάση στην Ασία. Εχει κατασκευάσει γήπεδα, έχει την τεχνογνωσία. Τον βρίσκω τον αθλητικό χώρο πρόσφορο όχι ως επένδυση αυτόν καθ' αυτόν αλλά ως ένα καλό όχημα για άλλες επενδύσεις για τον επενδυτή. Οχι μόνο για κατασκευαστικές»...

Και η προέλευση των χρημάτων; «Η επιχείρηση είναι οικογενειακή. Οταν λέμε οικογενειακή, αναφερόμαστε και στα ξαδέρφια του. Δεν ξέρω ποιος βάζει χρήματα και δε με νοιάζει»...

Οσο για το μεσολαβητή, έχει ξαναεπιχειρήσει σχετική μπίζνα. Το 2001 με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Ηταν μια φίλη μου από την Αργεντινή, η κ. Πατρίσια και είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με μπίζνες στην Ελλάδα». Θεωρεί πως «είναι ίδιο deal, με άλλη κατεύθυνση. Για μένα τότε ήταν μπίζνα, εδώ είναι και συναίσθημα. Τότε υπήρχαν προβλήματα στις επαφές με τον Μπατατούδη, καθυστέρησαν πολύ τα συμβόλαια, προέκυψε και η πτώχευση της οικονομίας της Αργεντινής, τέλος».

Βάσει πάντως δημοσιευμάτων, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Η πρόταση αγοράς του 84% της «Αθλος ΠΑΟΚ» (η εταιρεία στην οποία ανήκε η ΠΑΕ) περιελάμβανε - σύμφωνα με τον τότε μεγαλομέτοχο, Γ. Μπατατούδη - ποσό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που ο ίδιος ζητούσε... Αργότερα προέκυψαν καταγγελίες ξενοδόχων και άλλων επιχειρηματιών για εξαπάτηση τους από τον Βλ. Τσάκα και ο νυν μεσολαβητής του πρίγκηπα, εξαφανίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ