Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Βία και... ερωτηματικά

Μετά τις καταγγελίες των οπαδών της Μαρσέιγ (οι οποίες συνοδεύονταν και από σχετικό βιντεάκι) για απρόκλητη επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, την Κυριακή είχαμε νέα καταγγελία. Αυτή την φορά από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στην ανάπαυλα του αγώνα στη Ν. Σμύρνη, άνδρες των ΜΑΤ - σύμφωνα και με αυτόπτες μάρτυρες - χωρίς προφανή λόγο, εισέβαλαν εκεί που βρίσκονταν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί (θύρα 8) και τους επιτέθηκαν. Οι ΠΑΟΚτζήδες απάντησαν, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, δακρυγόνων και χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει πολύ αποπνικτική (καθυστέρησε η έναρξη του β' ημιχρόνου). Το σκηνικό όμως δεν τελείωσε εκεί. Συνεχίστηκε στα διόδια Αφιδνών και Σχηματαρίου με νέες συγκρούσεις. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Θεσσαλονικέων, στις Αφίδνες, 2 διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στα πούλμαν και τους οπαδούς που επέβαιναν σ' αυτά (επανάληψη του σκηνικού με Μαρσέιγ) και αυτοί απάντησαν με επίθεση και στο αστυνομικό τμήμα. Στο Σχηματάρι 5 άτομα (που είχαν αποβιβαστεί για να κάνουν την ανάγκη τους) δέχτηκαν εκ νέου απρόκλητη επίθεση. Οι υπόλοιποι απάντησαν και με επίθεση στο αστυνομικό τμήμα και στα γραφεία των διοδίων. Με ανακοινώσεις τους η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο συνδέσμος οργανωμένων οπαδών «Θύρας 4» καταγγέλλουν τη στάση της αστυνομίας την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την πρόκληση των όσων έγιναν

Στο βαθμό πάντως που οι ισχυρισμοί των «ασπρόμαυρων» ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και συνυπολογίζοντας τη - μέσα σε λίγες μέρες - επανάληψη του φαινομένου, ο καθένας δικαιούται να απορήσει βάσιμα. Αν πρόκειται για συμπτώσεις ή για προσχεδιασμένη τακτική. Μήπως κάποιοι δημιουργούν ή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση και επεισόδια, ώστε αυτό να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά (για αποπροσανατολισμό);

    Στα αμιγώς αγωνιστικά, της 3ης «στροφής» στη Super League, και οι τρεις του πάλαι ποτέ ΠΟΚ φλέρταραν σοβαρά με τη γκέλα. Μόνο όμως ο Παναθηναϊκός την «πάτησε», αφού έμεινε στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο. ΑΕΚ και Ολυμπιακός «έκλεψαν» το τρίποντο από τους - εν γένει καλύτερους αγωνιστικά - αντιπάλους τους. Μεγάλη νίκη για ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Η ήττα του Αστέρα Τρίπολης έφερε και την απόλυση του προπονητή του, Οσκαρ Φερνάντεθ, που αντικαθίσταται από τον Οράσιο Γκονσάλβες.

Τ' ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Κέρκυρα - Παναιτωλικός 2-3 (24' Μετίν, 90' Μπάρκογλου - 50' Θεοδωρίδης, 80' Καμαρά, 86' Χαριστέας), Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1 (53' Μήτρογλου - 86'Λέτο), ΠΑΣ Γιάννινα - Αστ. Τρίπολης 3-1 (21' Μπακαγιόκο, 59' Γεωργίου, 84' Ζαϊρί - 37' Τσαμπούρης πεν.), ΑΕΚ - Εργοτέλης 1-0 (31' Μάκος), Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-2 (35' Εστογιανόφ - 16' Αθανασιάδης, 64' Σαλπιγγίδης), Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-1 (86' Πάντελιτς, 94' Τζεμπούρ - 14' Μαρσελίνιο). Να θυμίσουμε πως δεν αγωνίστηκαν Αρης και ΟΦΗ γιατί αντίπαλοι τους ήταν οι ομάδες Α και Β.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3η αγωνιστική): ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, Π.Α.Ο.Κ. 6, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 5, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4, AEK 3 (1 αγώνα), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 (1), ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1, ΚΕΡΚΥΡΑ 1, ΑΡΗΣ 1 (2), Ο.Φ.Η. 1 (1), ΞΑΝΘΗ 0 (2).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Κέρκυρα - Πανιώνιος, Εργοτέλης - Ολυμπιακός, Ξάνθη - ΟΦΗ, Αστ. Τρίπολης - Ατρόμητος, Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Δεν αγωνίζονται Αρης και Παναθηναϊκός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ