Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντί για σχολικά βιβλία, μοιράζουν το βιβλίο της ΕΕ

Το εγχειρίδιο της «καλής ΕΕ» μοιράζουν στα σχολεία, ενώ ακόμη οι μαθητές δεν έχουν προμηθευτεί τα σχολικά βιβλία και οι οικογένειές τους καλούνται να πληρώσουν για φωτοτυπίες και άλλα λειτουργικά έξοδα των σχολείων!

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας για εντατική χειραγώγηση της νεολαίας, που μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ξεσηκώνεται και διεκδικεί μόρφωση, βιβλία, καθηγητές, σχολεία, στο 3ο Λύκειο Πτολεμαΐδας μοιράστηκε στους μαθητές ένα βιβλίο - ημερολόγιο που εξυμνεί την ΕΕ, τη συνθήκη του Μάαστριχτ, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Μαθαίνει στο μαθητή - αναγνώστη πως «η ΕΕ εργάζεται για τον Ευρωπαίο σπουδαστή, Ευρωπαίο καταναλωτή, τον Ευρωπαίο πολίτη».

Εργάζεται η ΕΕ και μάλιστα εντατικά. Το βλέπουν αυτό άλλωστε και οι μαθητές και οι γονείς τους, που ζουν από πρώτο χέρι τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιούν κυβερνήσεις και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Βιώνουν την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, τη μείωση των μισθών, την κατάργηση των ΣΣΕ, τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ